کشورهای جرمنی و چین در امر کمک و میزبانی از گفتگوهای صلح بین الافغانی ابراز آمادهگی کردهاند.
زلمی خلیلزاد نماینده خاص وزارت خارجه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان نیز بعد شش دور گفتگو با طالبان، در مورد تامین صلح در افغانستان خوشبین به نظر میرسد.
آقای خلیلزاد قرار است برای هفتمین بار با نمایندهگان طالبان در قطر دیدار کند.
خلیلزاد گفته است، طالبان باید ضمانت دهند که افغانستان به لانه تروریزم تبدیل نشده، برای امریکا تهدید به وجود نخواهد آورد.
به گفته وی تقسیم اوقات خروج نیروهای خارجی، آتش بس، گفتگوهای بین الافغانی و شمولیت حکومت افغانستان در آن مسایلی اند که باید در روی همه موافقت شود، در غیر آن بالای هیچ یک موافقت نخواهد شد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز تلاشهای ایالات متحده امریکا را در زمینه تامین صلح افغانستان مهم خواندهاست.
آقای غنی دیروز در جریان سخنرانی در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در قرغزستان، گفت: "ما تعهد امریکا برای یک راه حل سیاسی را معتبر میدانیم و برای دست یافتن به اجماع بین المللی با تمام شریکان ما در مورد صلح به خوبی هماهنگی میکنیم."
او اضافه کرد: "اما پیشرفت به اجماع منطقهای در بارۀ صلح و رسیدهگی به وابستگیهای طالبان به حامیانشان ربط میگیرد."
روسای جمهور برخی کشورها منطقه نیز حمایت شانرا از پروسه صلح افغانستان ابراز کردهاند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیروز در اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای گفت، وضعیت افغانستان به توجه خاص نیاز دارد.
او میگوید: "طوریکه سایر همکاران در اینجا گفتند، وضعیت افغانستان به توجه خاص نیاز دارد و افغانها برای رسیدن به مصالحه ملی، احیا و تقویت اقتصادی به کمک نیاز دارند."
سورونبای جینبیکوف رئیس جمهور قرغزستان نیز گفتهاست، کشورش از پروسه صلح به رهبری و مالکیت افغانها پشتیبانی میکند.
نریندرا مودی صدراعظم هند نیز از طریق تویتر به زبان دری نوشتهاست، ملاقات او با رئیس جمهور غنی جالب بود و هند همواره به هدف حمایت از صلح و رفاه مردم افغانستان تلاش میکند.
رئیس جمهور چین نیز در جریان دیدار در حاشیه نشست اجلاس همکاری شانگهای با همتای افغانش، همکاری پاکستان را در زمینۀ تامین صلح در افغانستان مهم خوانده، گفته است چین از پروسۀ همه شمول صلح به رهبری و مالکیت افغانها حمایت میکند.
این در حالیست که الیس ویلز معاون وزارت خارجه ایالات متحده امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی پنجشنبه ۱۳ جون در یک یاداشت به کمیته روابط خارجی کانگرس این کشور از پاکستان خواستهاست، حمایتاش را از پروسه صلح افغانستان ابراز کند و از حمایت گروههای تندرو دست بکشد.
به گفته الیس ویلز، حمایت پاکستان از تروریزم غیر قابل پذیرش بوده و ایالات متحده، موقف جدی را در برابر آن اختیار کردهاست.