یک هیئت متشکل از اقشار مختلف افغانستان به هدف اشتراک در نشست بین الافغانی قطر که به میزبانی مشترک قطر و جرمنی برگزار می شود، راهی شهر دوحه شد.
شورای عالی صلح میگوید، در نشست بین الافغانی قطر روی آغاز نشست رسمی میان حکومت و طالبان و شنیدن نظریات یک دیگر، بحث خواهد شد.
عطاالرحمان سلیم معاون این شورا روز شنبه پیش از این که راهی قطر شود به رادیو آزادی گفت، انتظار میرود این نشست دستآوردهای خوبی به همراه داشته باشد.
"این نشست ابتدایی است که میخواهیم زمینه سازی شود برای مذاکرات اصلی که یک طرف حکومت باشد و از طرف دیگر هم جناحهای دیگر و طالبان باشد و رسماً مذاکرات آغاز شود، در نشست کنونی موضوعاتی که قابل بحث باشند بالایش بحث صورت خواهد گرفت، من مطمئین هستم که نشست خوبی خواهد بود و انتظار داریم که دستآوردهای خوبی داشته باشد."
در این نشست:
- حاجی دین محمد،
- متین بیک،
- نادر نادری،
- حکمت خلیل کرزی،
- حبیبه سرابی،
- انارکلی هنریار،
- ملا عبدالسلام ضعیف،
- شاه گل رضایی،
- زینب موحد،
- لیلا جعفری،
- امین الدین مظفری،
- عبدالله قرلق،
- جمال الدین بدر،
- عطالرحمان سلیم،
- محی الدین مهدی،
- صدیق الله توحیدی،
- صالح محمد سلجوقی،
- سردار نادر نعیم، غیرت بهیر،
- فوزیه کوفی،
- رنگین دادفر سپنتا،
- حامد گیلانی،
- سید منصور نادری،
- ارشاد احمدی،
- عمر زاخیلوال
و شماری از چهرههای دیگر اشتراک خواهند کرد.
قرار است این نشست بین الافغانی صلح فردا یک شنبه با میزبانی جرمنی در قطر آغاز شود و در آن حدود ۶۰ تن از افغانها دعوت شدهاند.
بیشتر در این باره: آیا نشست بینالافغانی قطر میتواند روزنۀ امید برای صلح افغانستان باشد؟اشتراک کنندهگان که طالبان نیز مشمول آن هاست در باره آغاز رسمی مذاکرات بین الافغانی نظریاتشان را شریک خواهند کرد.
در همین حال سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیو آزادی میگوید، در این نشست اشتراک کنندهگان در باره صلح نظر خود را شریک میکنند، ما هم نظر خود را مطرح میکنیم و بقیه اشتراک کنندهگان از آدرسهای شخصی، ابراز نظر خواهند کرد.
از سوی هم فریدون خوزون معاون سخنگوی ریاست اجرائیه میگوید، این یک فرصت خوب است و انتظار میرود تا با استفاده از این فرصت راه برای آغاز نشست رسمی میان حکومت و طالبان هموار شود.
او گفت: "این فرصت که از طرف ایالات متحده امریکا و جرمنی فراهم شده نمایندهگان طالبان و افغانستان از آدرسهای شخصی میان هم صحبت میکنند، این یک فرصت خوب است و انتظار داریم که از این فرصت برای صلح استفاده شود تا ما به یک صلح و گفتگوهای بین الافغانی برسیم."
پیش از این حد اقل دو بار نشستهای مشابهی در مسکو نیز برگزار شده بود و اشتراک کنندهگان تاکید کردهاند که باید چنین نشستها ادامه یابند.
این در حالی است که در حال حاضر دور هفتم مذاکرات زلمی خلیلزاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان با طالبان وارد هشتمین روز خود شدهاست.
وحید مژده که این مذاکرات را به گونه دوامدار تعقیب میکند و گاهگاهی در باره پیشرفت آن با رسانهها صحبت میکند در باره چگونگی دور هفتم این مذاکرات میگوید: "این گفتگوها روی تعیین زمان خروج نیروهای خارجی از افغانستان میچرخد، طالبان میگوید که میان آنها و امریکاییان در این گفتگوها نزدیکیهای زیادی آمده اما مانع بزرگ هنوز هم تقسیم اوقات خروج است."
در همین حال طالبان گفته است که، بحثها روی خروج نیروهای خارجی از افغانستان و عدم استفاده این کشور از سوی گروههای تروریستی پیشرفت داشته و این پیشرفتها زمینه را برای مسایل دیگر نیز برابر میکند.