ویسا: نشست قطر به‌خاطر تبادل دیدگاه میان افغان‌ها یک فرصت خوب بود

برخی روزنامه‌های چاپ کابل

پیشرفت‌ها و موانع در نشست دو روزۀ بین‌الافغانی در قطر و چگونگی فعالیت داعش در افغانستان از مهمترین عناوین روزنامه‌های چاپ امروز کابل است.

  • ویسا

روزنامه ویسا در سرمقاله‌اش نوشته است که نشست بین‌الافغانی قطر نا وقت دیروز پایان یافت و این نشست به‌خاطر تبادل دیدگاه میان افغان‌ها یک فرصت خوب بود.

اما سرمقاله نویس نوشته که نمی‌توان برای قطعنامه نشست بین‌الافغانی قطر بسیار امیدوار بود، به‌خاطریکه مقامات حکومتی از آدرس حکومت در این نشست حضور نداشتند.

سرمقاله نویس همچنان نوشته که نیروهای خارجی به حملات‌شان بر طالبان ادامه می‌دهند و این به نحوی زمینه آن را فراهم می‌سازد که طالبان نیز به تعهدات‌شان پابند نمانند.

سرمقاله نویس نوشته که اگر نشست بین‌الافغانی قطر نشست نهایی نباشد و این نشست‌ها در سطح مقامات بلند رتبه ادامه یابد نتایج بهتر در زمینه صلح افغانستان در قبال خواهد داشت.

سرمقاله نویس نوشته که ادامه همچو نشست‌ها اعتماد میان افغان‌ها را بیشتر می‌سازد و از روابط جوانب با خارجی‌ها می‌کاهد.

  • هیواد

روزنامه دولتی هیواد در سرمقاله‌اش نوشته است که نشست قطر در حالی پایان یافت که طالبان در غزنی و کابل حملات خونین را انجام دادند.

در سرمقاله آمده که در این حملات تلفات بیشتر به افراد ملکی به ویژه به شاگردان مکاتب وارد شد.

سرمقاله نویس نوشته که در نشست بین‌الافغانی قطر در پیوند به این حملات پرسش‌های از نزد طالبان مطرح گردید و از این گروه خواسته شد که راه گفتگو با حکومت را در پیش گیرد تا جنگ تحمیل شده از سوی بیگانه‌ها و خونریزی در افغانستان قطع شود.

سرمقاله نویس نوشته که با اشاره به موقف طالبان در نشست قطر، انتظار نمی‌رود که این گروه به آسانی از جنگ دست بکشد و راه صلح را در پیش گیرد.

سرمقاله نویس در اخیر نوشته که امریکا بر طالبان و حامیان‌شان باید فشار ها را افزایش دهد تا موقف‌شان را نرم سازند و به صلح روی آورند.

  • آرمان ملی

و روزنامه آرمان ملی در سرمقاله‌اش نوشته است که پوهنتون‌های افغانستان باید از حضور و فعالیت داعش پاک‌سازی شود.

در سرمقاله آمده است که در مورد چگونگی آمدن داعش از عراق و سوریه و فکر داعشی باید به مردم معلومات داده شود.

سرمقاله نویس افغانستان را بستر مناسب برای داعش دانسته و نوشته است که اعضای این گروه در پوهنتون‌های این کشور نفوذ کرده و محصلین را به افراطیت دعوت می‌کنند.

سرمقاله نویس نوشته که پوهنزی‌های شرعیات در پوهنتون‌ها به ویژه در پوهنتون کابل به جای مناسب برای ترویج فکر داعشی مبدل شده است.

سرمقاله نویس نوشته که این آغاز کار است و باید اجازه داده نشود که داعش در پوهنتون‌های افغانستان فعالیت کند.