محمد اشرف غنی میگوید در حالی که قرار است تا چند روز آینده مذاکره صلح برگزار شود در چنین حالت خشونت راه ایجاد هم پذیری نیست.
رئیس جمهور افغانستان به روز شنبه ۲۹ سرطان در سمپوزیم بینالمللی شهری در کابل گفت که صلح هدف ماست و برای آوردن آن اراده محکم داریم.
وی افزود: "ما از طالبان خط تسلیمی نخواستیم بلکه مذاکرۀ آبرومندانه برای یک صلح پایدار خواستیم و اینها هم باید قبول کنند که با افغانهای طرف استند که همه اراده دارند."
آقای غنی با اشاره به حمله روز جمعه ۲۸ سرطان بر پوهنتون کابل گفت که حمله بر محلات عامه و افراد ملکی حمله بر تمدن و دین است و هر کسی که مسئولیت آنرا بدوش میگیرد بی خبر از دین است.
رئیس جمهور کشور در حالی از داشتن اراده برای صلح سخن میگوید که تا کنون طالبان مسلح حاضر به گفتگو مستقیم با حکومت افغانستان نشدهاند.
اما اخیراً گفتگوهای بینالافغانی در دوحه میان نمایندگان طالبان و شماری از سیاسیون افغان برگزار گردید.
در این حال که سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان روز شنبه در یک نشست در کابل گفت، تا زمانیکه طالبان آتشبس نکنند و به گفتگوی مستقیم با حکومت افغانستان حاضر نشوند، هر گونه تلاش برای صلح شعار بیش نیست.
وی افزود: " تا زمانیکه این گروه استراتژی جنگی خود را تغییر ندهد، از جنگ دست نکشد و آتشبس را نپذیرد و به مذاکره بینالافغانی با حکومت افغانستان تن ندهد، سخن گفتن از صلح یک شعار بی محتوا و در حقیقت فریب دادن افکار عمومی دنیاست."
آقای دانش میگوید که هرگاه طالبان فکر میکنند که از طریق مذاکره با امریکا میتوانند به برسند این یک خیال است.
از سوی دیگر موسسه جوانان برای صلح در نشست دیدگاه جوانان در مورد قطعنامه مشترک نشست بینالافغانی دوحه، در کنار حمایت از این قطعنامه روی نقش جوانان در روند صلح تأکید کرد.
بلال احمد نیازی رئیس این موسسه گفت که قطعنامه مشترک دوحه برای رسیدن به صلح یک پیشرفت خوب بوده اما تأکید کرد که در این بخش به مذاکرات و بحثهای بیشتر نیاز است.
اما انارکلی هنریار یکی از شرکت کنندگان گفتگوهای بینالافغانی دوحه میگوید که هر چند طالبان در این نشست در مورد جلوگیری از تلفات افراد ملکی تعهد کردند اما حملات اخیر در کندهار و کابل نشان داد که آنها هنوز هم اماکن عامه و مردم ملکی را هدف قرار میدهند.
اما طالبان همواره این گونه ادعا ها در خصوص آسیب رسیدن به افراد ملکی از سوی خود شان را رد کردهاند.