سید نورالله جلیلی: با رسیدن به قدرت قانون را بالای همه یکسان تطبیق خواهم کرد

سید نورالله جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری (وسط) با دو تن از معاونینش

در روز هشتم مبارزات انتخابات ریاست جمهوری، سید نورالله جلیلی نامزد این انتخابات در میان طرفدارانش در کابل برنامه‌های آينده‌اش را به آنان توضیح داد.

دسته انتخاباتی (مادر وطن) به رهبری آقای جلیلی ششمین دسته انتخاباتی از میان ۱۸ دسته انتخاباتی است که رسماً مبارزات انتخاباتی‌اش را آغاز کرد.

سید نورالله جلیلی در خیمه لویه جرگه به طرفداران‌اش تعهد سپرد که صادقانه برای آبادی و سربلندی کشورش کار خواهد کرد و اجازه نخواهد داد تا افغانستان دیگر احتیاج کشورهای بیگانه باشد.

وی گفت: "من می‌خواهم که افغانستان را از این حالت بیرون سازم، افغانستان با دروغ، لاف زدن و به چشم مردم خاک زدن آباد نمی‌شود، یک خصلت رهبر این است، که باید دروغ نگوید، برای شما اجازه است که مرا با یک دروغم سنگسار کنید."

رهبر دسته انتخاباتی (مادر وطن) تأکید می‌کند که در صورت پیروز شدن کمک پنج میلیارد دالری امریکا را متوقف می‌سازد و برای کسانی که دو تابعیت دارند، اجازه بود و باش را در افغانستان نمی‌دهد.

به گفته وی، قانون در افغانستان همانند اشاره ترافیکی شده است که مردم به رنگ سبز، سرخ و زرد آن نگاه نمی‌کنند و بی‌تفاوت از آن عبور می‌کنند.

وی می‌گوید در صورت رسیدنش به قدرت قانون را بالای همه یکسان تطبیق خواهد کرد.

این در حالیست که تا کنون به شمول تیم صلح و اعتدال به رهبری محمد حنیف اتمر ۱۲ تیم انتخاباتی دیگر هیچ نشست انتخاباتی را برگزار نکرده‌اند.

از سوی دیگر شماری از نهاد‌های ناظر انتخاباتی، کارشناسان و حتی مردم عام از کمرنگ بودن مبارزات انتخاباتی نامزدان ریاست جمهوری سخن می‌زنند.

آنان از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری می‌خواهند که برنامه و راهکارهای‌شان را از طریق راه اندازی نشست‌ها و راه‌های مختلف دیگر به مردم در مرکز و ولایات تشریح کنند.

مطابق به قانون و تقسیم اوقات انتخابات ریاست جمهوری، نامزدان انتخابات ریاست جمهوری ۶۰ روز وقت دارند تا برنامه‌های‌شان را از طریق نشست‌ها، بنرها و راه‌های مختلف دیگر به مردم ارائه کنند.

سید نورالله جلیلی این تعهد را نیز سپرد که در حکومت آینده‌اش چند وزارت را برای زنان طوری واگذار می‌کند که به گفته وی از وزیر تا نگهبان همه زنان باشند.

اما روشن سیرن عضو شبکه زنان افغانستان این تعهد آقای جلیلی را تا حدی زیاد عملی نمی‌داند.

وی می‌گوید: "هر کس که هر چیزی می‌گوید، مردم و زنان به آن خوب آگاه استند که چقدر جنبه عملی دارد، این‌که کارمندان یک وزارت همه زنان باشند این کار برای من عملی معلوم نمی‌شود، به حرف‌های میان خالی ما نه حق خود را گرفته می‌توانیم و نه حق کسی دیگر را برایش داده می‌توانیم."

خانم سیرن، از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری می‌خواهد که از تعهداتی خودداری کنند که عملی شدن آن ناممکن باشد.

وی می‌گوید که هنگام مبارزات انتخاباتی، نامزدان وعده‌های زیادی را به مردم می‌سپارند، اما زمانی‌که به قدرت رسیدن همه چیز را به باد فراموشی می‌سپارند.