قاری اجمل که قبلاً معتاد به مواد مخدر بود، پس از صحت یاب شدن داکتران را در تداوی معتادین دیگر همکاری میکند.
اجمل سروری حدود ده سال پیش زمانی به مواد مخدر معتاد شد که در پشت میله های زندان پلچرخی کابل، فیصله محکمه مبنی بر حبس پنج سال را شنید و یکی از زندانیان به او هیرویین را داد تا با کشیدن آن از غمش کاسته شود.
وی میگوید: "زمانی که محکمه سوم بالای من قید را در غیاب من فیصله کرد و پارچه ابلاغ خود را دریافت کردم. همان جگرخونی و تشویش که داشتم باعث معتاد شدنم شد. یک زندانی دیگر که در داخل سگريت از پودر استفاده میکرد در کنارم آمد و گفت، چرا جگر خون استی؟ من گفتم که پارچه ابلاغم رسید، من به پنج سال و یک ماه حبس محکوم شدیم، سگريت را برایم پیش کرد و یک دو دود زدم یک چیز بسیار تلخ و بی مزه بود که دفعه اول برایم خوشایند نبود."
از همان دود اول بود که اجمل در داخل زندان به هیرویین معتاد شد و سه سال را در زندان پلچرخی کابل با فروش خوراکه ها بالای زندانیان پول مواد مخدر را بدست میآورد و به راحتی به مواد مخدر دسترسی داشت.
هفت سال از رهایی اجمل از زندان میگذرد، اکنون که وی در شفاخانه جنگلک کابل تداوی شدهاست، در همین شفاخانه در تداوی دیگر معتادین همکاری میکند و الگوی خوبی برای آنان شدهاست.
سردار یکی از معتادینی است که چیزهای زیادی از اجمل سروری در باره ترک مواد مخدر آموخته است، وی میگوید، یکبار مواد مخدر را ترک کرد، اما به مشورهها و سرگذشت آقای سروری گوش نداد و دوباره به مواد مخدر رو آورد.
وی گفت: "من یکبار دیگر هم با قاری صاحب جلسه گرفته بودم، دو نیم سال پاک بودم. قاری صاحب به من یک چیز گفته بود که اندیوال معتاد را دیدی هفده ثانیه باش و برو، من حرف وی را گوش نکردم که دوباره معتاد شدم و پس به این شفاخانه آمدم."
همزمان با این سيد مهدی شاه میرزاد معاون معالجوی شفاخانه جنگلک میگوید، تجارب دوران اعتیاد اجمل سروری در تداوی معتادین دیگر کمک میکند، از همین رو آنان از تجارب وی در تداوی معتادین دیگر استفاده میکنند.
سيد مهدی شاه میرزاد معاون معالجوی شفاخانه جنگلک
وی افزود: "هر معتاد که اجمل سروری را در داخل شفاخانه دیده، او را برایش الگو قرار دادیم و ما برای شان گفتیم که از تجربه اجمل سروری استفاده کنید و قاری صاحب اجمل سروری بر علاوه که در شفاخانه کارمند فنی ما است، کارهای تخنیکی شفاخانه را نیز به پیش میبرد."
در جامعۀ که اکثراً معتادین با برخورد های تحقیر آمیز روبرو استند، قاری اجمل سروری نيز در گذشته با چنین برخورد ها روبرو بودهاست، اما اکنون پس از صحتیاب شدن در این جامعه نقش فعال گرفته و منحیث همکار، معتادین را در تداوی کمک میکند.
گزارش: فرید حلیمی
Your browser doesn’t support HTML5
قاری اجمل پس از ترک اعتیاد همکار داکتران در تداوی معتادین شدهاست