شورای امنیت ملی افغانستان، گروه داعش را بهحیث یک خطر تاکتیکی برای مردم افغانستان دانسته میگوید، این گروه زمانی به تهدید استراتژیک مبدل خواهد شد که با دیگر گروههای تروریستی یکجا شده و ریشۀ مردمی پیدا کند.
پیش از این، زلمی خلیلزاد نماینده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان در واکنش به حملۀ گروه داعش در یک محفل عروسی در کابل گفت که باید روند صلح سرعت داده شود تا شکست گروه داعش از این بیشتر تقویت شود.
نگرانی از افزایش جنگجویان وابسته به گروه داعش زمانی در افغانستان بالا گرفت که مبادا گروههای ناراضی طالبان از توافق صلح پس از امضای موافقتنامۀ صلح، به این گروه بپیوندند.
سؤال در اینجاست که آیا تهدید گروه داعش در افغانستان تا حدی بزرگ است که بتواند جای طالبان را بگیرد؟
کبیر حقمل سخنگوی مشاور امنیت ملی افغانستان در پاسخ به سؤال گفت، با در نظرداشت فعالیت جنگجویان وابسته به گروه داعش، این گروه بهحیث یک خطر تاکتیکی برای مردم افغانستان مطرح است.
کبیر حقمل سخنگوی شورای امنیت ملی
آقای حقمل که شام دیروز با رادیو آزادی صحبت میکرد، افزود: "داعش در شرایط کنونی منحیث خطر تاکتیکی برای مردم افغانستان است و اگر آنها با بخشهای دیگر از گروههای تروریستی یکجا شوند، به تهدید استراتژیک مبدل خواهند شد."
مردم در افغانستان از دیر زمانی داعش را بهعنوان یک پدیدۀ غیر افغانی و چنان یک ایدیالوژی مینگرند که به باور حکومت افغانستان از خارج وارد شده و در این کشور نفوذ گسترده پیدا کرده نمیتواند.
اما اکنون چه کسانی با جنگجویان وابسته به گروه داعش همدردی دارند که شواری امنیت ملی افغانستان در مورد گسترش این گروه، نگران است.
سخنگوی شورای امنیت ملی در این ارتباط از جنگجویان طالبان که با موافقتنامۀ صلح مخالفت دارند، یاد کرده میگوید، "نگرانیهایی موجود اند که بخشهای بزرگ گروه طالبان شاید پس از توافق صلح با گروههای تروریستی دیگر در افغانستان یکجا شوند. در این عرصه داعش اولین گروه است که از آن نام برده میشود. روی همین دلیل حکومت افغانستان به طرف صلح حساب شده به پیش میرود و همیشه این سؤال را مطرح میکند که ما چگونه یک توافق صلح را با طالبان داشته باشیم."
همزمان خبرگزاری اسوشیتد پرس دیروز هم در گزارشی چنین نگرانیهای امریکا را مطرح کرد که گویا واشنگتن ابراز امیدواری کرده که طالبان در جلوگیری پیوستن جنگجویانشان به گروه داعش کمک کنند.
زلمی خلیلزاد نماینده ویژۀ وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان که از سال گذشته به اینسو، گفتگو های صلح را با طالبان به پیش میبرد، روز یکشنبه در حساب تویتر خود نوشت، پروسه صلح با طالبان باید تسریع یابد تا افغانستان برای شکست گروه داعش تقویت شود.
آقای خلیلزاد در تویت شام دیروز خود به مناسب روز استرداد استقلال کشور نوشته که به چنان یک موافقتنامۀ صلح دایمی باید اولویت داده شود که هم افغانستان مصون باشد و هم از اینجا به هیچ کشور تهدید متوجه نباشد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در سخنرانی دیروز خود تعهد سپرد که گروه داعش را از افغانستان ریشهکن میسازد.
داعش، افغانستان را ولایت خراسان میخواند.
این شاخۀ محلی گروه تندرو داعش در اوائل سال ۲۰۱۵ در منطقۀ مرزی در امتداد سرحد میان افغانستان و پاکستان اعلام موجودیت کرد. دیری نگذشته بود که، جنگجویان این گروه به چندین منطقه در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان در نزدیکی پاکستان رخنه کردند.
پرچم نیروهای داعش
به گروه داعش در افغانستان برای این بهحیث یک تهدید نگرسته میشود که به عقیدۀ برخی منابع امریکایی توانایی نظامی و استراتژیک دارد که در داخل و بیرون افغانستان غیر نظامیان را هدف قرار میدهند.