یک نامزد انتخابات افغانستان خواستار تعویق برگزاری انتخابات شد

شهاب حکیمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری حین صحبت با شماری از باشندگان ولسوالی چهار آسیاب کابل. August 24 2019

شهاب حکیمی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری به ولسوالی چهار آسیاب کابل آمده و بر ضد برگزاری انتخابات ششم میزان کمپاین می‌کند.

حکیمی با مردم به گونه انفرادی دیدار می‌کند و از آنان می‌پرسد که صلح در اولویت قرار دارد یا انتخابات.

برخی از کسانی را که او ملاقات کرده می‌گویند، باید به صلح اولویت داده شود.

محمد عثمان عرب از باشندگان این ولسوالی: "اول صلح باید بیاید، بعد انتخابات برگزار شود؛ به خاطر این‌که مردم به کسی که رأی می‌دهند، در فضای آرام و صلح‌آمیز رأی دهند."

آقای حکیمی ادعا می‌کند که حکومت مؤقت آمدنی است و انتخابات حداقل باید تا بهار سال آینده به تعویق بیفتد.

شهاب حکیمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری حین صحبت با شماری از باشندگان ولسوالی چهار آسیاب کابل. August 24 2019

وی گفت: "من می‌گویم که اول باید صلح شود. تحریک اسلامی طالبان بیاید. حکومت مؤقت بخیر تشکیل شود و بعداً انتخابات بی‌طرفانه و عادلانه برگزار کنیم. ۹۹.۹ درصد امکان حکومت مؤقت وجود دارد. به‌خاطر این‌که فقط یک نفر مخالف صلح است و بقیه همه به این نظر اند که حکومت مؤقت بیاید و زمینه مصالحه و انتخابات را فراهم کند."

پیش از این سیزده دسته انتخاباتی دیگر نیز گفته‌اند به صلح باید اولویت داده شود.

اما دو شریک قدرت در حکومت وحدت ملی، محمد اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه که در عین حال در انتخابات ریاست جمهوری نامزد اند، به برگزاری انتخابات در ششم ماه میزان تأکید کرده‌اند.

محمد اشرف غنی در آخرین سخنرانی‌اش هنگام گشایش قصر دارالامان در کابل گفت که صلح آمدنی است و انتخابات نیز در تاریخ تعیین شده برگزار خواهد شد.

عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه نیز گفته که صلح خواست مردم افغانستان است و انتخابات نیز بر اساس قانون اساسی و خواست مردم در ماه میزان برگزار خواهد شد.

در همین حال برخی نهادهای ناظر بر انتخابات به این باور اند که موضوع حکومت مؤقت و تعویق انتخابات از سوی نامزدانی مطرح می‌شود که شانس پیروزی کمتری در انتخابات دارند.

یوسف رشید رئیس اجرائیوی فیفا

یوسف رشید رئیس موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان «فیفا» گفت: "شاید شانس پیروزی‌شان کم‌تر باشد و از همین خاطر بعضی نامزدان می‌خواهند انتخابات از مسیر اصلی‌اش بیرون شود. اگر در این قسمت اجماعی صورت می‌گیرد و تمام کاندیداها، سیاسیون و پارلمان افغانستان نظر واحد داشته باشند، گپ جداست، اما این‌که هر کاندیدا می‌خواهد پروسه را سبوتاژ کند، در صلاحیت‌شان هم نیست و حالت متضاد را خلق می‌کند."

تأکید بر تعویق انتخابات و ایجاد حکومت مؤقت در حالی مطرح می‌شود که زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در قطر سرگرم دور نهم مذاکرات با طالبان است.

برخی اعضای پیشین گروه طالبان گفته‌اند که ممکن است میان دو طرف در روزهای آینده توافق‌نامه صلح امضا شود.

منابع حکومتی و طالبان تا حال احتمال ایجاد حکومت مؤقت و یا سرپرست را تأیید نکرده‌اند.