'پیکارهای انتخاباتی ۲۰۱۹ کمرنگ تر از پیکارهای ۲۰۱۴ بوده‌است'

شماری از نهادهای ناظر انتخاباتی پیکارهای انتخاباتی سال‌جاری را در مقایسه با انتخابات سال ۲۰۱۴ بسیار کمرنگ می‌دانند.

بعد از گذشت شش هفته از آغاز مبارزات انتخاباتی، نهادهای ناظر انتخاباتی می‌گویند نامزدان انتخابات ریاست جمهوری در این مدت نتوانسته‌اند برنامه‌های خود را به مردم توضیح دهند.

موسسه دیدبان انتخابات شفاف افغانستان (ایتوا) می‌گوید که نظارت آنان از مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری امسال نشان می‌دهد که این پیکارها در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۴ بسیار کمرنگ استند.

حبیب‌الله شینواری عضو این نهاد روز چهارشنبه (۲۰ سنبله) به رادیو آزادی گفت: "مبارزات ۲۰۱۴ بسیار پُر رنگ و رونق بود، اما کمپاین‌های ۲۰۱۹ را که حالا ما مشاهده کردیم، بسیار کمرنگ بوده و از میان ۱۸ نامزد ریاست جمهوری، ممکن ۱۲ نامزد آن برنامه مشخص ندارند."

در همین حال بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان یا فیفا می‌گوید مبارزات انتخاباتی این نامزدان از خیمه لویه جرگه و کابل فراتر نرفته و به همین دلیل مردم در ولایات دور دست حتی بسیاری این نامزدان را نمی‌شناسند.

از سویی هم شماری از مردم ولایت‌های کشور بر این گفته‌های نهادهای ناظر انتخاباتی مُهر تأیید می‌گذارند.

آنان می‌گویند که از ۱۷ نامزد تنها دو نامزد نشست‌های انتخاباتی در این ولایات داشته اند.

موقعیت ولایت ارزگان در نقشه عمومی افغانستان


محمد نور نوری از ولایت ارزگان و گل محمد باشنده ولایت کنر می‌گویند: "البته ما تا کنون عکس‌های نامزدان را ندیده‌ایم و برنامه‌های‌شان برای ما معلوم نیست. چگونه می‌توانیم به آنها رأی بدهیم؟"

"کارمندان ستادهای نامزدان ریاست جمهوری به این ولایت نیامده‌اند و ما از هیچ‌یک برنامه‌های‌شان آگاهی نداریم."

بر اساس تقویم انتخاباتی، مبارزات انتخاباتی ۱۷ نامزد انتخابات ریاست جمهوری از تاریخ ششم اسد آغاز و برای ۶۰ روز ادامه می‌یابد.

در عین حال، شماری از نامزدان ریاست جمهوری از راه اندازی مبارزات انتخاباتی به طور گسترده خبر می‌دهند، اما برخی دیگر آنها می‌گویند بخاطر گفتگوهای صلح مبارزات کمرنگی داشته‌اند.

محمد اکبر، عضو ستاد انتخاباتی ابراهیم الکوزی می‌گوید این دسته انتخاباتی تا کنون تنها دو یا سه همایش انتخاباتی برگزار کرده است.

وی گفت: "دفاتر ما در هر ولایت است، اما بصورت رسمی باز نبود به دلیل این که آمد آمد صلح بود و همه فکر می‌کردند که انتخابات به تعویق می‌افتد حالا این چند روز باقیمانده برای مبارزات ما کافی نیست و باید این پروسه تمدید شود."

عبدالعزیر ابراهیمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات نیز کمرنگ بودن مبارزات انتخاباتی را تأیید کرده، اما می‌گوید که مدت مبارزات انتخاباتی هیچ‌گاه تمدید نگردیده و در زمان معیین آن ختم می‌شود.

گفتنی است که به پایان دور مبارزات انتخاباتی دو هفته مانده است و به باور نهادهای ناظر انتخابات نامزدان ریاست جمهوری فرصت خوب پیکارهای انتخاباتی‌شان را از دست داده‌اند.