کمیسیون انتخابات: مشخصات زنان نزد ما مصون خواهد ماند

زنان ر‌أی‌دهنده در انتخابات نماینده‌گان افغانستان در۲۰ اکتبر ۲۰۱۸

این کمیسیون در مورد شماری از زنانی که در بارۀ گرفتن عکس‌های شان نگران اند، می‌‌گوید: "در تمامی حوزه‌های انتخاباتی زنان کار می‌‌کنند و عکس زنان رأی‌دهنده توسط آن‌ها گرفته خواهد شد."

در این حال، نهادهای ناظر انتخاباتی، کمیسیون انتخابات را مورد انتقاد قرارداده می‌‌گویند، که در مورد پروسۀ بایومتریک به مردم معلومات کافی ارائه نشده است.

کمیسیون مستقل انتخابات می‌‌گوید، از این‌که در روز انتخابات کارمندان زن در حوزه‌های انتخاباتی کار می‌‌کنند. پس برای گرفت عکس زنان جای نگرانی نیست.

حکومت افغانستان فیصله کرده است که در انتخابات ریاست جمهوری آینده، ماشین‌های پیشرفته در حوزه‌های انتخاباتی معلومات بایومتریک رأی‌دهنده‌گان را ثبت کنند. به این معنا که نشان انگشت و عکس رو و چشمان هر رأی‌دهنده گرفته می‌‌شود.

عبدالعزیز ابراهیمی معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان شام دیروز در صحبتی با رادیو آزادی گفت: "این تصمیم با در نظر داشت عقاید دینی، عنعنه و رسم و رواج اجتماعی مردم افغانستان اتخاذ شده و معلومات مردم محفوظ باقی خواهد ماند."

عبدالعزیز ابراهیمی معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان: "معلومات مردم محفوظ باقی خواهد ماند."

آقای ابراهیمی تأکید کرد: "هویت زنان نزد ما حفظ است. کارمندان ما که در محلات و مراکز هستند، همۀ شان خانم‌ها اند که تصاویر زنان را می‌‌گیرند. بایومتریک هم جزء از پروسه است."

به گفتۀ ابراهیمی در چندین دورۀ انتخابات‌ گذشته از نام زنان رأی"خیالی" به صندوق های رأی انداخته شده، تقلب صورت گرفت.

اما در انتخابات ریاست جمهوری آینده معلومات زنان را دستگاه‌های بایومتریک ثبت خواهند کرد.

در این حال، یوسف رشد رئیس اجرائیه بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان می‌‌گوید، کمیسیون برای مردم در مورد سیستم بایومتریک معلومات کافی نداده است.

اما آقای رشید گفت، آن‌ها از تکنالوژی ثبت معلومات بایومتریک حمایت می‌‌کنند.

او تأیید کرد که در انتخابات گذشته تقلب صورت گرفت و به نام زنان رأی در صندق انداخته شد.

در این میان، ضیاالحق امرخیل رئیس پیشین دارالانشأ کمیسیون انتخابات افغانستان و آگاه امور انتخاباتی گفت: "کمیسیون باید یک راه حل در این زمینه پیدا کند."

ضیاالحق امرخیل رئیس پیشین دارالانشأ کمیسیون انتخابات افغانستان و آگاه امور انتخاباتی

او افزود:"بهتر است از دیگر موارد استفاده‌کنند، مانند تذکره و بایومتریک. به نظر من ضرورت به این نبود که از عکس زنان استفاده شود. زیرا، این در حال، حاضر یک چالش جدی برای اشتراک قشر زنان در مناطق دور افتادۀ افغانستان در انتخابات به شمار می‌‌رود."

به گفتۀ آقای امرخیل، کمیسیون هنوز وقت دارد که این مسأله را حل کند.

عبدالعزیز ابراهیمی معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات نیز در پایان سخنان خود گفت: "انتخابات پروسۀ ملی است و مردم باید برای پیروزی آن از هیچ گونه همکاری دریغ نکنند."

انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ۶ ماه میزان (۲۸م ماه سپتمبر) سال جاری برگزار خواهد شد.

هرچند، شماری دقیق واجدان شرایط رأی‌دهی در افغانستان مشخص نیست، اما کمیسیون مستقل انتخابات می‌‌گوید، بیش از ۹ میلیون و ۶۶۵ هزار نفر واجد شرایط رایدهی در افغانستان هستند که زنان، ۳ میلیون ۳۳۴ هزار آن را تشکیل می‌‌دهند.

در انتخابات ولسی جرگۀ افغانستان که پارسال برگزار شده بود، ۳۳ درصد زنان اشتراک کرده بودند.