گاردین: مسکو خواهان از سرگیری مذاکرات امریکا و طالبان است

برخی از روزنامه‌های جهان

  • گاردین

روزنامۀ برتانوی گاردین مطلبی دربارۀ بازدید هیئت طالبان از روسیه و گفت‌وگو با مقامات این کشور نشر کرده است.

روزنامه نوشته که این هیئت طالبان چند روز پس از آن به مسکو رفت که گفت‌وگوی آن‌ها و امریکا در قطر بی‌نتیجه پایان یافت.

گاردین از قول یک سخنگوی وزارت خارجۀ روسیه می‌نویسد که به آژانس خبررسانی ریانووستی گفته است، ضمیرکابلوف نمایندۀ خاص روسیه میزبان گفت‌وگو با این هیئت طالبان بود.

ولی جزئیات بیشتر داده نشده است.

گاردین از قول این سخنگوی وزارت خارجۀ روسیه که نام وی ذکر نشده؛ گفته است، می‌گوید که مسکو خواهان از سرگیری مذاکرات میان امریکا و طالبان است.

او می‌افزاید که طالبان نیز به آغاز دوبارۀ این گفت‌وگوها تمایل نشان داده اند.

روزنامه از قول یک‌تن از سران طالبان می‌نویسد که آن‌ها برای گسترش حمایت منطقه‌ای در نظردارند از چین، ایران و کشورهای آسیای میانه نیز بازدید کنند.

  • واشنگتن ایگزماینر

در این میان هفته‌نامۀ واشنگتن ایگزماینر در یک صفحه اش دربارۀ تلاش‌های امریکا در افغانستان و عراق را با این سخن نویسنده آغاز کرده است که تلاش‌های واشنگتن در این هر دو کشور ناکام شد.

بینگ و یست که نظامی و نویسندۀ چندین کتاب است از سال ۲۰۰۳ به این سو چندین بار با نیروهای پیادۀ بحری امریکا به افغانستان و عراق رفته است.

او یک کتابی را با جیمز متیس وزیردفاع سابق امریکا مشترکا نیز نوشته است.

محور اصلی این کتاب تجربه‌های نظامی چهار دهۀ جیمز ماتیس است.

آقای ویست به نشریۀ واشنگتن ایگزماینر گفته است که جنرال جیمز ماتیس را بیشتر وقت‌ها در مناطق خطرناک جنگ‌های عراق و افغانستان دیده است.

آقای ویست می‌گوید اگر برای تغییر بنیادی جامعه و نحوۀ حکومت‌داری در عراق و افغانستان تلاش می‌کنید باید از سی تا چهل سال در آن‌جا بمانید.

این نظامی امریکایی از کوریای جنوبی و جرمنی به عنوان دو مثال چنین تلاش یادآوری می‌کند.

او می‌گوید تلاش تغییر جامعه با حضور نظامی پنج سال در ویتنام، عراق و افغانستان یک غرور بیش نیست و رهبران امریکا با داشتن چنین یک طرز تفکر مغرور بودند.

امریکا به‌ دنبال حملات تروریستی یازدهم سپتبمر بر این کشور، به رژیم طالبان در افغانستان که به طراح این حملات، [اسامه بن لادن] پناه داده بود، حمله کرد و طولانی‌ترین جنگ خارجی امریکا هنوز هم در افغانستان جریان دارد.