نیویارک تایمز: ترمپ باید مذاکرات با طالبان را از سر گیرد

Generic – Newspapers

  • نیویارک تایمز

روزنامۀ نیویارک تایمز مقاله ای را زیر این عنوان نوشته است: "ترمپ باید مذاکرات با طالبان را از سر گیرد."

مقاله نویس به افزایش حمله‌های طالبان و همچنان اجرای حملات هوایی، پس از لغو گفت‌وگو‌های صلح امریکا و طالبان اشاره کرده است.

به نوشتۀ نویسندۀ مقاله، در حمله‌های طالبان غیرنظامیان زیادی قربانی می‌شوند.

در ادامه آمده است، دلیل دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده برای متوقف ساختن مذاکرات، بی‌معنی است و ایالات متحده مسئول بخشی از افزایش خشونت‌ها است.

روزنامه می‌نویسد، مردم در نتیجۀ حمله‌های نیروهای امریکایی و افغان در روستاهای افغانستان نیز رنج و آسیب زیاد می‌بینند، که به باور نویسنده، تا حد زیاد پنهان می‌ماند.

روزنامه به این استدلال مقام‌های امریکایی و افغان نیز پرداخته است که می‌گویند، بنابر تلاش طالبان برای تصرف شهر‌های بزرگ، فشار نظامی خود را افزایش داده اند.

در ادامه آمده است، اردوی ایالات متحده نیز گفته است که حمله‌های هوایی و تشدید عملیات، طالبان را به سازش وادار خواهد ساخت و یا هم این گروه را دچار شکست می‌سازد.

اما به نوشتۀ روزنامه، استراتیژی‌هایی هم طالبان و هم نیروهای امریکایی و افغان ناکام شده است.

  • دیفنس پُست

ادعای کشته شدن ده‌ها غیرنظامی در یک حملۀ هوایی در ولایت ننگرهار توجه نشریۀ دیفنس پُست را به خود جلب کرده است.

نشریه به نقل از سونی لیگیت، سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان نوشته است، نیروهای امریکایی اوایل صبح پنجشنبه یک حملۀ دقیق را علیه تروریستان داعش در ننگرهار انجام دادند.

لیگیت در ادامه افزوده است، از ادعا‌ها در مورد کشته شدن غیرنظامیان آگاه هستند و با مقام‌های محل کار میکنند که حقایق را مشخص بسازند تا اطمینان حاصل شود که این یک توطئه برای منحرف ساختن توجه از کشته شدن غیرنظامیان در یک شفاخانۀ زابل توسط طالبان است.

در حملۀ روز پنجشنبه در زابل که طالبان مسئولیتش را به دوش گرفته اند، به گفتۀ مقام‌های این ولایت حدود بیست تن کشته و نزدیک نود تن دیگر زخمی شدند.

دیفنس پست به نقل از گیلیت نوشته است: در یک محیط پیچیده علیه کسانی می‌جنگند که غیرنظامیان را سپر قرار می‌دهند و می‌کشند.

نشریه به حضور شاخۀ خراسان یا ولایت خراسان وابسته به گروه دولت اسلامی یا داعش نیز توجه کرده است.

به نوشتۀ دیفنس پست، با وصف تلاش‌های که ایالات متحده و پاکستان برای ریشه‌کن ساختن آن در گذشته انجام دادند، این گروه توانست در بخش‌های از افغانستان از جمله ننگرهار، هلمند، جوزجان، سرپل، و فراه جای پا پیدا کند.