برخی نهادهای ناظر: اشتراک زنان در انتخابات کمرنگ بود

یک خانم حین رأی دهی در ولایت غزنی. September 28 2019

شماری از نهاد‌های ناظر انتخاباتی می‌گویند که اشتراک زنان در انتخابات در سراسر کشور به دلایل گوناگون کمرنگ بوده است.

انتخابات ریاست جمهوری هفت صبح روز (شنبه۶میزان) در ۳۴ ولایت افغانستان برگزار شد.

این بار سه و نیم میلیون زن ثبت نام کرده بودند اما آنانی که از این جمله رأی‌شان را به کار بردند، از موجودیت برخی چالش‌ها در این روند شکایت دارند.

نوریه و منیره به مرکز رأی‌گیری لیسه زرغونه شهر کابل آمده‌اند اما نام‌های‌شان در فهرست رأی دهندگان موجود نیست: مشکل ما اینست که با وجود نا امنی‌ها به مرکز رأی‌دهی آمدیم، اما کارمندان نیستند و نام‌های ما نیز در لیست نیست، در حالی‌که در همینجا ثبت نام کردیم."

یک مرکز رأی‌دهی زنانه در ولایت فاریاب. September 28 2019

عدم آشنایی برخی کارمندان زن کمیسیون مستقل انتخابات با دستگاه‌های بایومتریک از چالش‌های دیگری است که برخی زنان در محلات رأی‌دهی با آن روبرو شده‌اند.

فیفا یا بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان می‌گوید که تمامی این چالش‌ها بر اشتراک زنان در کابل و ولایات تاثیر گذاشته است.

سمیرا رسا سخنگوی این بنیاد گفت: متأسفانه که در کابل و ولایات حضور زنان کمرنگ بود، یک دلیل آن نا امنی‌ها بود و دلیل دیگر آن عدم موجودیت کارمندان زن در مراکز."

اما در برخی ولایات اشتراک زنان قابل توجه گزارش شده است و آنان خرسند هستند که از حق اساسی‌شان استفاده کرده‌اند.

زینب که رأی‌اش را استعمال کرده، امید دارد که رای‌اش حساب شود.

یک خانم در یکی از مراکز رایگیری در ولایت پکتیا. September 28 2019

او گفت: "این دومین باری است که در انتخابات رای می‌دهم، خرسندم که حداقل از این حق خود استفاده می‌کنم و در تعیین سرنوشت کشور نقش ایفا می‌کنم."

اما کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید که با وجود چالش‌ها اشتراک زنان در این روند قابل ستایش است.

باور بسیاری زنان اینست که انتخابات می‌تواند زمینه تحول در کشور را ببار آورد اما برخی زنان دیگر تأکید دارند که اگر نگرانی امنیتی موجود نمی‌بود ، اشتراک زنان می‌توانست در این روند گسترده تر می‌بود.