فارن پالیسی: آیا انتخابات افغانستان با اعتبار است؟

برخی از روزنامه‌های جهان

  • فارن پالیسی

نشریۀ فارن پالیسی به انتخابات ریاست جمهوری افغانستان تمرکز کرده و نوشته است، آیا این انتخابات با اعتبار است؟

به نوشتۀ نشریه، طالبان شاید از انتخابات به عنوان یک پروسۀ غربی یاد می‌کنند اما اکثریتی از نسل جوان افغانستان، به دموکراسی باورمند استند.

در ادامه آمده که هردو نامزد پیشتاز یعنی 'محمد اشرف غنی' و 'عبدالله عبدالله' ادعای پیروزی در انتخابات را دارند اما تنها یکی از آنها درست می‌گوید.

نویسنده به انتخابات سال ۲۰۱۴ و جنجال‌های آن اشاره می‌کند و می‌نویسد، حالا یگانه کار ممکن، منتظر ماندن است.

فارن پالیسی در ادامه پیش‌بینی می‌کند که به دنبال اعلام نتایج نهایی در هفتم نومبر، شاید انتخابات میان آقایان غنی و عبدالله به دور دوم برود.

نشریه پرسشی را هم مطرح می‌کند که آیا نتیجۀ انتخابات برای اکثریت قابل پذیرش خواهد بود؟

در پاسخ، فارن پالیسی می‌نویسد که با وجود مشارکت کم مردم در انتخابات روز شنبه، ناظرین گفته اند، استفاده از دستگاه‌های بایومیتریک در مراکز رای‌دهی، اعتماد روی این پروسه را در مقایسه با انتخابات گذشته بیشتر ساخته است.

حوا علم نورستانی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان، سه شنبه به رادیو آزادی گفت که تنها آرای بایومیتریکِ انتخابات ششم میزان برای این کمیسیون اعتبار دارد و امکان ندارد آن‌ها آرای عادی را بشمارند.

  • دیپلومات

نشریۀ دیپلومات مطلبی را در مورد صلح افغانستان نشر کرده و نوشته است، اسلام‌آباد برای از سرگیری گفت‌وگوها خیلی تمایل دارد.

نشریه در مورد لغو گفت‌وگوهای هیئت امریکا و طالبان می‌نویسد، پاکستان می‌خواست توافق صورت گیرد اما رئیس جمهور دونالد ترمپ به دنبال نه دور گفت‌وگو، دیدارها با طالبان را لغو کرد که پاکستان را متحیر ساخت.

در ادامه آمده است، اقدام امریکا در ماه سپتمبر صورت گرفت اما برای اسلام آباد خیلی مهم هم نبود زیرا اجلاس عمومی سازمان ملل متحد جریان داشت و در آن‌جا بحث گفت‌وگوهای صلح افغانستان تحت تاثیر کشمیر زیر ادارۀ پاکستان قرار نگرفت.

اما به باور نشریۀ دیپلومات، حالا مسئلۀ صلح افغانستان برای پاکستان خیلی مهم است زیرا در ماه نومبر اجلاس (FATF) یا گروه ویژه اقدام مالی برگزار می‌شود. این گروه برای جلوگیری از تمویل گروه‌های تروریستی و پول شویی فعالیت می‌کند.

پاکستان در حال حاضر در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی شامل است.

اسلام آباد می‌خواهد تا واشنگتن از پاکستان دفاع کند در غیر آن شامل فهرست سیاه خواهد شد و اگر چنین اقدامی صورت گرفت، بسیاری از اداره‌های مالی جهان داد و ستد و کمک‌ها را با اسلام‌آباد متوقف خواهند ساخت.

از این رو به باور دیپلومات، پاکستان می‌خواهد تا گفت‌وگوهای صلح با طالبان به زودترین فرصت ممکن از سر گرفته شود.