ایالات متحده ۲۸ سازمان چینی را تحریم و درج فهرست سیاه کرد.
این نهادها در نقض حقوق بشری و بدرفتاری علیه اویغورها و سایر گروههای عمدتاً مسلمان در منطقۀ شینجیانگ تحریم شدهاند.
این ایالت در غرب چین موقعیت دارد.
وزارت تجارت امریکا دیروز دوشنبه (۷ اکتوبر) گفت، نهادهای شامل این فهرست، بدون مجوز حکومت ایالات متحده از خرید تولیدات شرکتهای امریکایی، منع شدهاند.
این وزارت میگوید، این ۲۸ نهاد "در کمپاین سرکوب، بازداشتهای خودسرانه و نظارت با تکنالوژی پیشرفته علیه اویغورها، قزاقها و سایر گروههای اقلیت مسلمان چین دست دارند."
سازمان هایی که هدف تحریم قرار گرفته اند، شامل ۲۰ نهاد امنیت عامه در شینجیانگ و ۸ شرکت مانند شرکت نظارتی ویدیو و صدا به نام "هیک ویژن" و همچنان رؤسای شرکتهای "سینس تایم" و "مگ وی تکنالوژی" میباشند.
هر چند، هنوز واکنشی از سوی چین ابراز نشده، اما انتظار میرود که پکن به این اقدام عکسالعمل تند نشان دهد.
چین به خاطر سیاستهایش در ایالت شینجیانگ با انتقاد شدید جامعه بینالمللی روبهرو است.
کارشناسان سازمان ملل متحد و گروههای حامی حقوق بشر میگویند، حداقل یک میلیون اویغور و تعدادی از گروههای اقلیت عمدتاً مسلمان در کمپها در مناطق دور دست چین، در بازداشت به سر میبرند.
اما پکن تأکید میکند این توقیفگاهها "مراکز حرفهای" اند که هدف آن آموزش و انکشاف مهارتها میباشد.
در این حال، مایک پومپئو وزیر خارجه امریکا ماه پیش گفت: "کمپاین سرکوبگرانه چین در شینجیانگ مربوط به تروریزم نیست. بلکه، این مربوط به تلاش چین برای از بین بردن شهروندان خودش است."
در ماه جولای هم بیش از ۲۰ کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نامه مشترکی را در انتقاد از رفتار چین با اویغورها و سایر مسلمانان، امضا کردند.