رئیس اتحادیه معدن داران زون غرب افغانستان میگوید که استخراج سنگ مرمر از شش معدن در ولایت هرات پس از وقفه یک ساله از سر گرفته شده است.
عطاالله پوپل میگوید که با تدوام استخراج سنگ مرمر و فعالیت ۴۲ کارخانه پروسس سنگ مرمر در شهرک صنعتی هرات، برای شمار زیادی از شهروندان افغانستان فرصتهای شغلی مساعد میشود.
او گفت: "شش معدن فعال شده و دو معدن در حال فعال شدن است. انشاالله با فعال شدن این هشت معدن تعداد یک هزار نفر صاحب کار خواهند شد."
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان صادرات سنگ مرمر پروسس ناشده به خارج کشور را ممنوع اعلام کرده است.
اما استخراج کنندگان سنگ مرمر مدعی هستند که این کار باعث رکود کارشان شده و آنها از حکومت میخواهند که اجازه صادرات سنگ مرمر نیمه پروسس را به خارج از کشور بدهد.
تهدیدات امنیتی در اطراف معادن سنگ مرمر در ولسوالیهای چشت، نگرانی اعضای شورای ولایتی هرات را بر انگیخته است.
کبیر ایثار، عضو این شورا میگوید که حکومت با افزایش نیروی امنیتی در اطراف معادن سنگ مرمر، به باج گیری طالبان از معدن کاران خاتمه دهد.
او افزود: "ما امیدوار هستیم که حکومت در امر تأمین امنیت معادن بیشتر از پیش تسریع ببخشد، حاکمیت خود را حفظ بکند و تا این معادن، سرمایههای ملی به هدر نرود و بتواند دولت و ملت افغانستان از او بهرهبرداری بکند."
کشورهای چین و ترکمنستان خواستار خریداری سنگ مرمر هرات هستند. چندین مرتبه هیئت ها از سوی ترکمنستان برای مشخص کردن کیفیت سنگمرمر به هرات آمدهاند.
به گفته جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات، افقهای روشنی برای صادرات سنگمرمر به این کشور وجود دارد.
او گفت: "یکی از تعهدات جدی مقام ولایت هرات این بوده که ما بتوانیم صادرات سنگ مرمر را به گونه قابل ملاحضهای و حتی به کشورهای جدید، از جمله ترکمنستان و کشورهای آسیایه میانه فراهم بکنم و در این راستای به گونه جدی عمل میکنیم."
اسفالت سرک هرات - چشت، تأمین امنیت و زمینه سازی صادرات سنگمرمر به خارج کشور سه فاکتور مهم برای رشد سرمایه گذاری در سکتور سنگ مرمر گفته میشود.