تغییرات اقلیمی و آسیب آن به افغانستان

اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان می‌گوید آسیب‌پذیری این کشور از تغییرات اقلیمی بسیار زیاد است.

شاه‌زمان میوندی، رئیس این اداره روز دوشنبه (۲۸ میزان) در نشستی به مناسبت هفته جهانی تغییرات اقلیمی در کابل گفت با آن که افغانستان نقش اندکی در تغییرات اقلیمی دارد، اما آسیب‌پذیری آن از تغییرات اقلیمی بسیار زیاد است.

آقای میوندی می‌گوید، اگر صندوق بین‌المللی اقلیم سبز کمک کند، این اداره می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ انتشارات گازات گلخانه‌ای را به ۱۳.۶ فیصد کاهش دهد.

او گفت: "ما برای ده سال به ۱۷.۴ میلیارد دالر نیاز داریم. اگر این مقدار پول برای ما فراهم شود می‌توانیم وعدۀ خود را تکمیل کنیم و کاهش تغییرات اقلیمی را پیش ببریم."

او گفت تا کنون این اداره صرف سه صد هزار دالر کمک از سوی صندوق بین‌المللی اقلیم سبز دریافت کرده که در بخش‌های هوا، سلامت آب، تولید انرژی و بخش‌های مربوط به حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی آب و هوا هزینه شده‌است.

استفاده از مواد سوخت آلاینده در حمام‌ها و کارخانه‌های خشت‌پزی، استفاه از تیل‌های بی‌کیفیت برای موترهای کهنه، استفاده نادرست از آب، افزایش نفوس در شهرها و برخی مسایل دیگر از جمله مواردی اند که باعث تغییرات اقلیمی شده‌اند.

از سوی هم نجیب آقا فهیم، وزیر دولت در امور مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان در این نشست گفت، به‌خاطر مبارزه با تغییرات اقلیمی باید همه دست به دست هم بدهند.

او گفت نجات از مشکلات هوا، آب و خاک آلوده نیاز به بسیج دارد، اگر مشترکاً تلاش نشود مردم در خطر انقراض قرار می‌گیرند.

آقای فهیم گفت سال گذشته در اثر خشک‌سالی چهارصد هزار نفر بی‌جا شدند و در سال جاری نیز در اثر سیلاب‌ها ۱۵۰ هزار تن بی‌جا شده و ۲۸ هزار خانه کاملاً تخریب شده‌اند.

اداره صندوق بین‌المللی اقلیم سبز با کشورهای مختلف در معرض آسیب تغییرات اقلیمی کمک می‌کند تا مشکلات‌شان را کاهش دهند و در برابر تهدیدهای تخمینی آینده آماد‌گی داشته باشند.