- فارین پالیسی
نشریه فارین پالیسی به حضور گروه داعش در افغانستان تمرکز کردهاست.
در آغاز این مطلب آمده، چند سال پیش این فرضیه پخش شده بود که ایالات متحده امریکا از گروه دولت اسلامی در افغانستان حمایت میکند.
در ادامه آمده که در این مورد نظریه گروههای مختلف یکی بود، از حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان گرفته تا حکومت روسیه و شماری از پاکستانیها که این اتهام را در توییتر مطرح کردند.
فارن پالیسی نوشته که حامد کرزی در سال ۲۰۱۷ میلادی، داعش را ابزار امریکا دانست و سپس ادعا کرد، واشنگتن به خاطری از این گروه حمایت میکند تا برای حضور درازمدتش در افغانستان توجیه پیدا کند.
سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه هم پارسال گفت، هلیکوپترهای ایالات متحده که در آنها نشانی از امریکایی بودن آنها وجود ندارند، به داعش سلاح میبرند.
نشریه فارین پالیسی در ادامه مینویسد، در ماههای اخیر، پاکستانیها اتهاماتی را در توییتر مطرح کردهاند که نیروهای امریکایی در روزهای اخیر ابوبکر البغدادی رهبر گروه داعش را به افغانستان انتقال دادهاند.
امریکا میگوید، بغدادی در بیست و ششم ماه اکتوبر در سوریه کشته شد.
نشریه در ادامه گفته که این نظریهها، تازهگی ندارد، زیرا از مشاوران آیتالله علی خامنهای رهبر ایران گرفته تا محصلین یک پوهنتون در ایالت بیهار هند این اتهام را وارد کردهاند که امریکا داعش را به میان آوردهاست.
در ادامه آمده که این فرضیه در افغانستان قوی است، زیرا مردم میپرسند، شاخه خراسان دولت اسلامی یا داعش، با آنکه شدیداً سرکوب شده، تا هنوز چرا قوی و فعال است؟
فارین پالیسی میافزاید، ریشههای داعش در افغانستان به سال ۲۰۱۰ میلادی بر میگردد [هنگامی که شورشیان مسلح، پس از عملیات نظامی در مناطق قبایلی، رخ به سوی ولایت ننگرهار کردند.]
اکثریت از این شورشیان، طالبان پاکستانی بودند که سپس در سال ۲۰۱۵ میلادی موجودیت گروه دولت اسلامی را در افغانستان اعلام کردند.
با این گروه، شماری از طالبان افغان و جهادیهای آسیای میانه همراه شدند.
ابوبکر البغدادی رهبر و مؤسس گروه داعش هفته گذشته در یک عملیات ویژه نیروهای امریکایی در سوریه کشته شد.
نشریه فارین پالیسی به این باور است که کشته شدن البغدادی، بر روحیه جنگجویان داعش در افغانستان بیتأثیر نخواهد بود.
- دیپلومات
نشریه دیپلومات، مقاله اشرف حیدری سفیر افغانستان در سریلانکا را در مورد توسعه اقتصاد مشترک جنوب آسیا نشر کردهاست.
آقای حیدری نوشته که افغانستان بهعنوان یک عضو سارک (سازمان همکاری منطقهای جنوب آسیا)، تلاش کرده تا با یک پارچگی اقتصادی این منطقه، رهگشاه برای توسعه پایدار کشورهای جنوب آسیا باشد.
در ادامه آمده که جنوب آسیا یک منبع خیلی غنی طبیعی و بشری به شمار میرود.
به نوشته دیپلومات، یک پارچگی اقتصادی این منطقه، یگانه گزینه برای مقابله با بحرانها و تنشها در جنوب آسیا است.
نویسنده از مثالها و تجارب مشابه در اروپا، امریکا و افریقا یادآوری کرده که با ایجاد یک جامعه مشترک، اقتصاد و تجارتشان را توسعه بخشیدند.
سفیر افغانستان در سریلانکا همچنان در این مقاله برای نشریه دیپلومات نوشته است، افغانستان با وجود چالشهای امنیتی که بر اینکشور تحمیل شده، همواره تلاش کرده پالیسی خارجی را تشویق کند و همکاریهای اقتصادی منطقهای را افزایش دهد.