روند ساخت قطعه سوم خط آهن هرات – خواف متوقف شده است

موقعیت ولایت هرات در نقشه عمومی افغانستان

تحریم‌های امریکا علیه ایران بر روند ساخت قطعه سوم خط آهن هرات – خواف نیز سایه افکنده است. دولت ایران زیر تحریم‌های این کشور نتوانسته که این خط آهن را تکمیل کند.

تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات- خواف در سال ۱۳۸۵ هجری خورشیدی امضا شد و قرار بود که طی سه سال ساخته شود، اما از تکمیل آن هیچ خبری نیست.

ذبیح الله طاهری، رئیس اداره خط آهن هرات می‌گوید که تاکنون تنها ۹۰ درصد کار ساخت این قطعه تکمیل شده، اما طی یک سال اخیر کار آن چندین مرتبه متوقف شده است.

او گفت: "قطعه سوم به طول ۶۲ کیلومتر است، تقریباً فعلاً ۵۹.۷ کیلومتر روی آن کار شده و ریل گذاری شده و دلایلی که این پروژه تعطیل بوده وضعیت بد اقتصادی و تغییرات قیمت ارز در ایران بوده، فعلاً هم قرار است که کار آغاز شود و بارهای که برای تکمیل خط ضرورت است قرار است به افغانستان بیاید، اولین محموله آن رسیده و انشاالله کار مجدداً شروع خواهد شد."

خط آهن هرات – خواف در چهار قطعه تعریف شده است. دو قطعه این خط آهن در ایران و دو قطعه دیگر در داخل خاک افغانستان است.

دولت ایران هزینه ساخت قطعه سوم این خط آهن را مشخص نکرده است.