وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی میگوید ۸۰ درصد تانکهای تیل در کابل غیرمعیاری است و این امر میتواند خطرناک باشد.
احمد تمیم عظیمی، سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت به این تانک تیلها هشدار داده شده که تا ماه حوت سال ۱۳۹۹ کارهای خود را مطابق معیار تنظیم کنند، در غیر آن مجوز کار آنها لغو خواهد شد.
در عین حال شماری از مردم کابل نیز از نزدیکی این تانک تیلها به منازل مسکونی و غیرمعیاری بودن آنها شکایت میکنند میگویند این تانک تیلها خطر بزرگی را متوجه جان و مال آنها میکند.
دهلیزهای خاموش بلاک ۱۵۱ مکروریان سوم نمونۀ از خسارات بجا مانده آتشسوزی تانک تیل احمدیار در چهارراهی عبدالحق است. ۹ آپارتمان این بلاک در این رویداد تخریب شد.
از این آتشسوزی حدود ده ماه میگذرد. در این آتشسوزی سه تن جان باختند و ۴۹ تن دیگر به شمول زنان و کودکان زخمی شدند.
کار بازسازی این بلاک نیز تا ۶۰ درصد تکمیل شده، اما آنچه باشندگان این محل را هنوزهم نگران کرده، موجودیت تانک تیل در این منطقه است.
حیاتالله وکیل بلاک ۱۵۱ مکروریان سوم میگوید تا هنگامی که این تانک از نزدیکیهای بلاکهای رهایشی دور نشود، نگرانیها موجود خواهند بود.
او افزود: "بهخاطر جلوگیری از چنین حوادث تانکهای تیل از محلات مسکونی حدود ۵۰۰ متر باید فاصله داشته باشد، اما متأسفانه در کشور ما این مسایل در نظر گرفته نمیشود. اگر تانکهای تیل معیاری باشد، چنین رویدادها رخ نمیداد که شماری باشندههای این بلاک کشته و زخمی شدند."
نشانههای سوختگی هنوز هم در ساختمان کابل تاور از دور دیده میشوند. ساختمانی که در آتشسوزی تانک تیل "احمدیار" آتش گرفت و چندین آپارتمان، رستورانت و دکانهای این بلند منزل خاکستر شدند.
محمدالله یکی از باشندگان کابل میگوید، اکثر تانکهای تیل که در نزدیکی منازل مسکونی موقعیت دارد غیر معیاری هستند و باید از فعالیت آنان جلوگیری صورت گیرد.
او افزود: "نزدیک خانه ما تانک تیل است. ما بسیار نگران هستیم، زیرا اکثر موترهایی که بهخاطر تیل گرفتن میآیند هنگامی که موتر روشن است در آن تیل و یا گاز انداخته میشود که این خود زمینه را برای آتشسوزی فراهم میکند. باید احتیاط شود."
در تازهترین مورد هم هفتۀ گذشته یک تانک تیل در ناحیه سیزدهم شهر کابل آتش گرفت.
احمد تمیم عظیمی، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی میگوید که بررسیهای این وزارت از آغاز سال جاری خورشیدی تا کنون نشان میدهند که ۸۰ درصد تانکهای تیل در شهر کابل و اطراف آن غیر معیاری هستند.
او افزود: "ما تا کنون توانستیم ۲۴۶ تانک تیل را سروی کنیم. اکثریت آنها غیر معیاری بودند. ما در نخست از آنان جواز شان را نخواستیم فقط برایشان معیارها را تعیین کردیم و زمان تعیین کردیم تا کارهایشان را با معیارها برابر سازند."
آقای عظیمی میگوید برای معیاریسازی به این تانکهای تیل تا ماه حوت سال ۱۳۹۹ مهلت داده شده در غیر آن جواز آنان گرفته خواهد شد.
در پاسخ با این همه نگرانیها نرگس مومند، سخنگوی شاروالی کابل میگوید از یک سال به اینسو به هیچ کسی جواز ساختن تانک تیل داده نشدهاست.
شاروالی کابل میگوید پس از این دور بودن تانکهای تیل از محلهای رهایشی و پابندی صاحبان این تانکها به قواعد و قوانین از شروط اساسی دادن جواز خواهند بود.