حامد کرزی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان میگوید که به دلیل مخالفت محمداشرف غنی، رئیس جمهوری فعلی این کشور در نشست پیکینگ شرکت نخواهد کرد.
رئیس جمهوری پیشین افغانستان روز یکشنبه (۳ قوس) در مصاحبه اختصاصی با رادیو آزادی قصد داشت در نشست پیکینگ، پایتخت چین، شرکت کند اما آقای غنی از او خواست که در آن اشتراک نکند.
گفته میشود این نشست با حضور نمایندگان حکومت، جناحهای سیاسی و گروه طالبان با میزبانی چین درباره صلح افغانستان برگزار شود. تاریخ برگزاری این نشست مشخص نیست.
آقای کرزی در این مصاحبه گفت: "نام من در فهرستی بود که باید در نشست چین اشتراک میکردم، اما آقای غنی مخالفت کرد. به من احوال داد که اشتراک نکنم. من گفتم در صورتی که ضرورتی به رفتن من نیست، من نمیروم و نام خود را حذف کردم. بعداً دیدم که با اشتراک برخی بزرگان دیگر نیز مخالفت میکرد، اما من به حضور دیگران تاکید ورزیدم."
رئیس جمهوری پیشین افغانستان همچنین میگوید که حالا امریکا و گروه طالبان میخواهند در افغانستان صلح برقرار شود و حکومت افغانستان به گفته او نباید زیر هیچ عنوانی در برابر آن مانع ایجاد کند.
آقای کرزی اظهارات تازه دونالد ترمپ، رئیس جمهوری امریکا را در مورد اینکه کشورش بر سر توافق جدیدی با گروه طالبان کار میکند، گام مهمی برای رسیدن افغانستان به صلح میداند.
دونالد ترمپ: 'با طالبان روی یک موافقتنامه جدید کار میکنیم'
حامد کرزی میگوید که کاهش خشونتها از سوی امریکا، طالبان و حکومت افغانستان برای موفقیت روند صلح حتمی است، اما تاکید میکند که حکومت افغانستان نباید "به بهانه آتشبس" با این روند مخالفت کند.
اما صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهور غنی در واکنش به سخنان آقای کرزی میگوید که او در زمان حکومتش در زمینه صلح هیچ دستاوردی نداشته است.
به گفته آقای صدیقی، اظهارات آقای کرزی برعکس آنچه است که حکومت وحدت ملی در خصوص صلح انجام میدهد.
او افزود: "ما برای صلح تعهد جدی داریم و در برابر آن مانع نیستیم. ما تسهیلکننده صلح هستیم و با اراده قوی در این زمینه کار میکنیم."
آقای صدیقی تأکید کرد: "هیچکسی حق ندارد که تلاشهای حکومت افغانستان برای آوردن صلح پایدار را زیر سوال ببرد. این سخنان آقای کرزی بیجا بوده و برعکس آنچه است که ما انجام میدهیم."
سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان در مورد مخالفت آقای غنی با شرکت آقای کرزی در نشست آینده چین میگوید که مطابق قوانین، دولت نماینده مردم در بیرون از کشور است و نه چهرههای سیاسی.
بر سر فهرست شرکتکنندگان این نشست بین حکومت و سیاستمداران افغانستان گفتوگوهای طولانی جریان داشته است. اگرچه منابع حکومت میگویند که این فهرست تهیه شده، اما اسامی شرکتکنندگان آن تا حال مشخص نیست.