حسین سلامی، فرمانده عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، ایالات متحده و متحدانش را تهدید کرده است.
سلامی دیروز دوشنبه ( ۲۵ نومبر) در گردهمایی به اشتراک دهها هزار تن، ایالات متحده، بریتانیا، اسرائیل و عربستان سعودی را به دامن زدن ناآرامیهای اخیر در ایران متهم کرد.
او ادعا کرد که از افزایش قیمت نفت فقط به عنوان بهانۀ برای حمله بر ایران استفاده شده است.
میدان انقلاب تهران، دوشنبه صحنۀ گردهمایی طرفداران حکومت ایران بود.
آنها بیرقهای ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل را آتش زدند.
این گردهمایی به منظور نکوهش اعتراضهای چند روز اخیر برگزار شد.
حکومت ایران، دشمنان خارجیاش را بخاطر این اعتراضها مقصر دانسته است.
جهان شاهی، زن ۳۰ ساله یکی از اشتراک کنندههای گردهمایی دوشنبه است.
او در مورد هدف از سازماندهی اعتراضهای اخیر چنین گفت: "بخاطر ضعیف کردن کشور ما بوده. من از مردم میخواهم که آگاه تر و هوشیارتر عمل کنند و بدانند که مشکل اصلی آنها بخاطر قدرتمند تر شدن ایران در خاورمیانه است و آنها میخواهند که ایران را تضعیف کنند و با این رویکرد این عملیات را انجام میدهند."
در گردهمایی دیروز در تهران، حسین سلامی، فرمانده عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، اعتراضهای اخیر را جنگ در جادههای ایران خواند.
او در ادامه افزود: "ما در یک جنگ بزرگ جهانی هستیم. باور کنید، جنگی که این روزها در جادههای کشور ما آغاز شد، یک سناریوی کامل جهانی بود."
حکومت ایران در پانزدهم نومبر از سهمیه بندی نفت و افزایش قیمت آن خبر داد، اقدامی که با موجی از اعتراضها در بیش از صد شهر این کشور به همراه شد.
دفتر کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است، در نتیجۀ سرکوب گستردۀ معترضان از سوی حکومت، ده ها معترض کشته و شمار زیادی هم زخمی شده اند.
سازمان عفو بینالملل دیروز دوشنبه شمار کشته شدهها در جریان ناآرامی را ۱۴۳ تن تخمین زد و افزود که این افراد بیشتر در نتیجۀ استفاده از اسلحه علیهشان کشته شده اند.
مقامهای ایران آمار این سازمان را رد کرده اند.
جمع بندی رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی/ رادیو اروپای آزاد نشان میدهد که در جریان اعتراضهای اخیر ایران، چهار هزار و هشت صد تن در ۱۸ ولایت این کشور بازداشت شده اند.
در این میان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران میگوید، از نهادهای قضایی آن کشور خواسته شده تا بازداشت شدگان را به اشد مجازات محکوم کند.
مقامها برای چند روز دسترسی مردم به اینترنت را تقریباً به گونۀ کامل قطع کردند و اطلاع رسانی از وضعیت در ایران را دشوار ساختند.
اقتصاد ایران در نتیجۀ وضع دوبارۀ تحریمهای امریکا بر آن کشور به شدت آسیب دیده است.
دونالد ترمپ، رئیس جمهوری ایالات متحده در سال گذشته کشورش را از موافقتنامۀ هستهای سال ۲۰۱۵ میان تهران و شش قدرت بزرگ جهان بیرون کرد و وضع تحریمها بر اقتصاد ایران را از سر گرفت.
ایالات متحده میگوید، ایران فعالیتهای شورشی در منطقه را تمویل میکند و در ناآرامی های شرق میانه دخیل است.
آنسو، به گفتۀ امریکا، مردم در داخل ایران نیز سخت زیر فشار هستند.
اما مقام های ایران، این ادعا های ایالات متحده را نمیپذیرند.