ولسی جرگه: آتش‌بس برای موفقیت روند صلح امری حتمی است

مجلس نمایندگان افغانستان

میر رحمان رحمانی، رئیس ولسی جرگه در نشست عمومی روز شنبه این جرگه گفت که مجلس از هرتلاشی که منجر به صلح دایمی و با عزت در افغانستان شود، حمایت می‌کند.

پیش از این محمداشرف غنی و دونالد ترمپ نیز تأکید کرده‌بودند که اگر گروه طالبان متعهد به توافق صلح هستند، باید پیشنهاد آتش‌بس را بپذیرد.

همزمان با گرم شدن دوباره بحث‌ها در مورد آغاز مذاکرات صلح میان امریکا و طالبان، ولسی جرگه افغانستان بر برقراری آتش‌بس در این کشور تأکید می‌کند.

میر رحمان رحمانی رئیس این جرگه در نشست عمومی روز شنبه پس از بحث‌های شماری از اعضای ولسی جرگه گفت که ادامه جنگ و خشونت‌ها بیشتر از مردم ملکی قربانی می‌گیرد و پیش از توافق صلح باید آتش‌بس شود.

میر رحمان رحمانی رئیس مجلس نمایندگان افغانستان

او افزود: "آتش‌بس سراسری و کاهش خشونت‌ها باید زمینه‌ساز هر گونه گفتگو و تفاهم باشد، چون خشونت از سوی طالبان در برابر هموطنان بیگناه ما صورت می‌گیرد. این قابل قبول نیست که طالبان با امریکایی‌ها معامله کنند، اما در داخل کشور جنایت بی‌آفرینند."

اما آقای رحمانی می‌گوید که حکومت افغانستان پیش از آغاز مذاکرات صلح با طالبان، باید اجماعی شامل جریان‌های سیاسی، نهادهای مدنی، علمای دینی، روشنفکران و زنان به وجود بیاورد.

محمد جمال بهشتی معاون کمیسیون امور بین‌المللی ولسی جرگه نیز می‌گوید که توافق صلح بدون آتش‌بس با طالبان نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت و آتش‌بس به گفته او اولین گام برای رسیدن افغانستان به صلح پایدار است.

محمداشرف غنی و دونالد ترمپ، روسای جمهوری افغانستان و امریکا نیز در دیداری در بگرام گفتند که اگر طالبان متعهد به توافق صلح هستند، باید پیشنهاد آتش‌بس را بپذیرند.

محمداشرف غنی و دونالد ترامپ در زمان دیدار در بگرام

آقای ترمپ همچنان گفته است توافقی که با طالبان "صادقانه" خواهد بود و این گروه که در گذشته آتش‌بس را رد می‌کرد، اما حالا شاید آماده پذیرش آن باشد.

اما سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز شنبه با فرستادن پیامی به رادیو آزادی گفت که براساس توافق‌نامه صلح با طالبان، آتش‌بس، پس از توافق صلح برقرار خواهد شد.

در این حال انتظار خادم، کارشناس روابط بین‌الملل می‌گوید تا زمانی‌که طالبان به توافق صلح با امریکا مطمئین نشوند، به آتش‌بس تن نخواهند داد.

او افزود: "افراد طالبان که عملاً می‌جنگند قوت این گروه هستند. اگر این گروه آتش‌بس کند، انگیزه جنگ این افراد یا متاثر می‌شود و یا هم از بین می‌رود. رهبری طالبان می‌گوید در صورتی که امریکا در توافق صلح به وعده‌هایش وفا کند و یا به آنها تضمین بدهد آتش‌بس خواهند کرد."

گفتگوهای صلح میان امریکا و طالبان حدود سه ماه پیش بعد از حمله انتحاری یک عضو گروه طالبان در کابل که منجر به کشته شدن ۱۲ تن از جمله یک نظامی آمریکایی شد، از سوی رئیس جمهوری امریکا لغو اعلان شد.

اما زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان چند روز پیش بار دیگر با نمایندگان طالبان در قطر دیدار کرد. دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا نیز گفته است که مذاکرات با طالبان از سرگرفته شده است.