واشنگتن پُست: در جنگ ۱۸ سالۀ افغانستان واقعیت‌ها گفته نشده است

آرشیف، برخی از روزنامه های جهان

  • واشنگتن پُست

روزنامه امریکایی واشنگتن پُست با عنوان "اسناد افغانستان، تاریخ پنهانی جنگ و در جنگ با واقعیت" مطلبی را نشر کرده است.

در این مطلب بیش از سی صفحه‌ای، به این پرداخته شده که مقام‌های امریکایی همواره گفته اند، در افغانستان پیشرفت داشته اند اما چنین نبوده و آن‌ها این را می‌دانستند.

روزنامه نوشته است، نسخۀ از اسناد خیلی محرمانه به دستش رسیده که نشان می‌دهد، مقام‌های ارشد امریکایی نتوانسته اند واقعیت‌ها را در جنگ ۱۸ سالۀ افغانستان بگویند.

در ادامه گفته شده که این مقام‌ها، اظهارات امیدوار کنندۀ داشتند اما می‌دانستند که حرف‌های شان نادرست است و آن‌ها شواهد انکار ناپذیر را در مورد این‌که جنگ قابل پیروزی نیست، پنهان می‌کردند.

واشنگتن پُست پس از گفت‌وگو با صدها تن از کسانی‌که در اردوی امریکا کار می‌کردند و اسنادی که به دست آورده، نوشته است، تناقض در سخنرانی‌های علنی رئیسان جمهور امریکا، فرماندهان نظامی و دیپلومات‌ها وجود داشت زیرا آن‌ها تلاش کردند به امریکایی‌ها اطمینان بدهند که با گذشت سال‌ها، آن‌ها پیشرفت‌های در افغانستان داشته اند و این جنگ ارزش رزمیدن را دارد.

روزنامه اما به نقل از جان سوپکو مفتش ویژۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان نوشته که گفته است، برای شهروندان ایالات متحده به صورت متداوم دروغ گفته شده است.

در حال حاضر حدود نُه میلیون کودک و جوان در افغانستان به مکتب می‌روند، زنان از حقوق اساسی شان در بخش‌های از این کشور برخوردار اند، آزادی بیان و رسانه ها از دستاوردهای بزرگ دانسته می‌شود و زمینه های کاری نسبت به گذشته رشد را نشان می‌دهد. در گزارش واشنگتن پُست در این موارد چیزی گفته نشده است.

روزنامه ادعا کرده که پس از سه سال مبارزه حقوقی، بر اساس قانون آزادی اطلاعات برنده شد و در نهایت این گزارش طولانی را نشر کرد.

مقام‌های قصر سفید و پنتاگون تا هنوز در مورد ادعا هایی که در روزنامۀ واشنگتن پُست مطرح شده، چیزی نگفته اند.

  • آساهی شیمبون

نشریۀ جاپانی آساهی شیمبون در مورد تتسو ناکامورا، داکتر این کشور که در افغانستان کشته شد، مطلبی را نشر کرده است.

پیکر ناکامورا دوشنبه به زادگاهش رسید. شماری زیادی از شهروندان جاپان و باشنده‌های افغان در شهر کیوشو برای ادای احترام به این داکتر حضور یافتند.

در مطلب نشریه آمده است، افغان‌های مقیم جاپان شعاری را با خود حمل می‌کردند که در آن نوشته بود: "تو قهرمان ما هستی، ما را ببخش که ترا محافظت کرده نتوانستیم."

داکتر ناکامورای ۷۳ ساله که چهارشنبه گذشته در شهر جلال آباد از سوی افراد مسلح ناشناس کشته شد، فردا "چهارشنبه" در زادگاهش، در شهر فوکوکای جاپان به خاک سپرده خواهد شد.

او به خاطر خدماتش در بخش‌های صحت، زراعت و آبیاری، شهروندی افتخاری افغانستان را نیز چند ماه پیش کسب کرد.

در رویداد چهارشنبه گذشته، پنج همکار افغان تتسو ناکامورا نیز هدف قرار گرفتند و جان دادند.

همسر و دختر داکتر ناکامورا همراه با سه دوستش برای انتقال پیکر او روز جمعه وارد کابل شدند و شنبه به سوی توکیو پرواز کردند.

  • جاپان تایمز

روزنامۀ جاپان تایمز هم در مورد تتسو ناکامورا مطلبی را نشر کرده است.

روزنامه به نقل از مقام‌های محلی ولایت ننگرهار نوشته که گفته اند، یک سال پیش معلوماتی را در مورد حمله بر داکتر ناکامورا دریافت کرده بودند. سپس برای او چهار محافظ داده شد.

در ادامه آمده‌است، طالبان، گروه داعش و سایر گروه‌های شورشی در ننگرهار حضور دارند.

جاپان تایمز به نقل از شاه محمود میاخیل والی ننگرهار نوشته که گفته است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد حمله بر داکتر ناکامورا در بیرون افغانستان طرح ریزی شده بود بناءً به گفتۀ او به تحقیقات گسترده در مورد این قضیه نیاز است.