انعکاس موضوعات افغانستان در برخی از روزنامه‌های جهان

برخی رزونامه‌های بین‌المللی

  • وال استریت ژورنال

روزنامۀ وال استریت ژورنال به دیدار لیندسی گراهام، سناتور ارشد جمهوری‌خواه ایالات متحده از افغانستان و موضوع کاهش نیروهای امریکایی توجه کرده‌است.

روزنامه به نقل از گراهام نوشته است که اگر رئیس جمهور ترمپ در چند هفته آینده در مورد کاهش نیروهای امریکایی در افغانستان تصمیم گیرد، از آن حمایت خواهد کرد.

به نوشتۀ روزنامه، گراهام، منتقد سرسخت هر گونه جورآمد از راه گفت‌وگو برای پایان جنگ ۱۸ سالۀ امریکا در افغانستان بوده‌است.

افغان‌ها در مورد کاهش نیرو در افغانستان نظریات گوناگون دارند.

عارف سحر، استاد پوهنتون در بریتانیا و کارشناس امور امنیت بین‌المللی و مبارزه با تروریزم است.

او به رادیو آزادی گفته است، کاهش نیروهای امریکایی در افغانستان ممکن این گمان را بیشتر تقویت کند که امریکا تلاش دارد افغانستان را در وضعیتی رها کند که ساختار‌های خشونت، تروریزم و افراط‌گرایی مذهبی در این کشور همچنان فعال اند.

اما سمیع یوسفزی، ژورنالیست و تحلیل‌گر افغان تأثیر خروج شمار محدود نیروهای امریکایی از افغانستان را زیاد محسوس نمی‌داند.

آقای یوسفزی به رادیو آزادی گفته است، با وصف آنکه نیروهای افغان تلفات زیاد دیده‌اند، اما طالبان نتوانسته اند کنترول یک ولایت را هم در دست گیرند.

ارگ ریاست جمهوری افغانستان به خبر خروج احتمالی حدود چهار هزار سرباز امریکایی از این کشور واکنش محتاطانه‌ای نشان داده‌است.

صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان به رادیو آزادی گفت است، "هنوز هم تهدیدهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت از سوی تروریزم متوجه افغانستان و امریکا است."

  • وار آن د راکس

نشریۀ وار آن د راکس در یک مطلب می‌نویسد، انتقاد از تلاش‌های ایالات متحده در افغانستان بسیار آسان است.

نشریه این مطلب را با اشاره به گزارش اخیر روزنامۀ واشنگتن پُست نشر کرده‌است.

واشنگتن پست هفته گذشته نوشته بود، به اسناد محرمانۀ دست یافته که نشان می‌دهند، مقام‌های بلندپایۀ امریکایی تلاش کرده‌اند اسنادی را که جنگ افغانستان را غیر قابل بُرد نشان می‌داد، از مردم امریکا پنهان کنند.

وار آن د راکس نوشته است، این ادعای واشنگتن پست راست نیست و با اسناد منتشر شده مطابقت ندارد.

نشریه نوشته است، واشنگتن پست گزارش خود را به استناد مصاحبه‌های دفتر سرمفتش ویژۀ ایالات متحده برای بازسازی افغانستان، سیگار، تهیه و پخش کرده‌است.

به نوشتۀ نشریه، شماری از چهره‌های مصاحبه شونده در زمان گفت‌وگو وظیفۀ رسمی نداشته اند.

وار آن د راکس نوشته است، گزارش واشنگتن پست به استناد ۱۷ مصاحبه ترتیب شده که ۳ درصد مصاحبه‌های مجموعی را تشکیل می‌دهند.

اما واشنگتن پُست گفته است، گزارش بیش از ۳۰ صفحه‌ای زیر نام "اسناد افغانستان، تاریخ پنهانی جنگ و در جنگ با واقعیت" را با استفاده از اسنادی ترتیب کرده که در نتیجۀ صدها مصاحبه آماده شده و به دستش افتاده است.