ادارۀ هوانوردی افغانستان: پروازها در حریم هوایی افغانستان ۲۵ درصد افزایش یافته است

آرشیف

ادارۀ هوانوردی ملکی افغانستان می‌گوید برخی کشورها پس از آغاز تنش میان ایران و امریکا، مسیر پروازهایشان را تغییر داده‌اند.

محمدقاسم وفایی‌زاده، رئیس این اداره امروز شنبه به رادیوی آزادی گفت که شماری از این کشورها از حریم هوایی افغانستان استفاده می‌کنند.

او افزود: "سازمان هوانوردی ملکی جهان (ایکاو) و نهاد ترانسپورت هوایی جهان (ایاتا) از افغانستان و ترکمنستان خواستند پروازهایی که از حریم هوایی ایران عبور می‌کردند، در هماهنگی با افغانستان و ترکمنستان از حریم هوایی این کشورها عبور کنند. افغانستان هم اعلام آمادگی کرد و از چهار روز به این سو در میزان پروازها ۲۵ درصد افزایش آمده است."

آقای وفایی‌زاده می‌افزاید در هر ۲۴ ساعت حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ پرواز از حریم هوایی افغانستان صورت می‌گیرد.

به گفتۀ وی، در حال حاضر شمار پروازها از حریم فضایی افغانستان به‌بیش از ۴۰۰ پرواز می‌رسد که افغانستان از هر پرواز ۷۰۰ دالر عاید به دست می‌آورد.

ادارۀ هوانوردی ملکی افغانستان می‌گوید به‌دلیل امنیت فضایی و کمبود راه‌های هوایی، میزان پروازها از حریم فضایی افغانستان با تفاوت اندک به همین منوال ادامه خواهد یافت.

در همین حال عتیق‌الله امرخیل، فرماندۀ پیشین نیروهای هوایی افغانستان می‌گوید حکومت افغانستان باید حریم فضایی افغانستان و ترانسپورت هوایی را به‌گونۀ درست مدیریت و کنترل کند.

او افزود: "ادارۀ ملی هوانوردی ملکی افغانستان باید ترانسپورت هوایی افغانستان به گونۀ درست مدیریت کند، در پروازها سهولت ایجاد کند و پروازهای ملکی و نظامی را از هم جدا کند تا پروازهای استخباراتی صورت نگیرد."

ادارۀ هوانوردی ملکی افغانستان می‌گوید که این اداره توانایی مدیریت بخش‌های مختلف از جمله امنیت را دارد.

یک هفته قبل ایالات متحدۀ امریکا فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران را در میدان هوایی بغداد، پایتخت عراق هدف قرار داد که امریکا و ایران را وارد مرحله جدیدی از تنش‌ها کرد.

این تنش نگرانی‌ها در بارۀ احتمال درگیری میان ایران و امریکا را در منطقه افزایش داد.

در پی این رویداد حکومت افغانستان به ایران اطمینان داد که از خاک این کشور بر ضد این کشور استفاده صورت نخواهد گرفت و همچنان از ایران خواست که به حریم هوایی افغانستان احترام قایل شود.

غلام ولی افغان، معاون کمیسیون امور دفاعی مجلس نمایندگان به رادیوی آزاد گفت:"از ایران و امریکا می‌خواهیم که به حریم هوایی افغانستان احترام جدی داشته باشند و از اینجا بر ضد یک‌دیگرشان استفاده نکنند."

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران، در نتیجۀ سقوط یک طیارۀ اوکراینی در میدان هوایی امام خمینی در تهران، پایتخت ایران، شرکت‌های هوایی اوکراین، آلمان، ناروی، ارمنستان و برخی کشورهای دیگر پروازهایشان از طریق حریم فضایی ایران را متوقف کردند.

ایران چهار روز پس از این رویداد اعلام کرد که این طیاره در نتیجۀ خطای انسانی و به گونۀ غیرعمد از سوی سپاه پاسداران هدف قرار گرفته است.

این کشور پیش از این اعلام کرده بود که این طیاره در نتیجۀ مشکل فنی سقوط کرده است که در این رویداد ۱۰ شهروند افغانستان نیز کشته شدند.