- نیویارک تایمز
روزنامۀ نیویارک تایمز مطلبی را در مورد آنچه وضعیت اقتصادی رو به وخامت باشندههای اطراف پایگاه هوایی بگرام خوانده شده، نشر کرده است.
در آغاز مطلب آمده است، اقتصاد بگرام جداً به اردوی امریکا بستگی دارد.
به نوشتۀ روزنامه، آنجا که یک زمان خیلی رونق داشت، حالا بیشتر به یک هدف مبدل شده است.
فایقالله تاجک، افغانی است که زمانی در پایگاه هوایی بگرام کار میکرد.
روزنامه به نقل از این مرد نوشته است، ماهانه حدود شش صد دالر عاید داشت، اما زمانی که روند خروج تدریجی نیروهای امریکایی از افغانستان آغاز شد، یکی از هزاران کسی بود که کارش را از دست داد.
به نوشتۀ روزنامه، فایق حالا اشیای مانند وسایل ورزش، کمپیوترها و پرنترهای فرسوده را در نزدیکی پایگاه هوایی بگرام میفروشد و ماهانه حدود شصت دالر عاید به دست میآورد.
در ادامه آمده است، در حالی که زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور صلح افغانستان جهت تعیین سرنوشت جنگ این کشور برای گفتوگو با طالبان موظف شده، مانند فایق حدود هشتاد هزار باشندۀ ولسوالی بگرام آسیب پذیر هستند.
پایگاه هوایی بگرام در ۱۹۵۰ ایجاد شده بود و در جریان تهاجم چند سالۀ شوروی پیشین بر افغانستان، به مرکز بزرگ نظامی مبدل شد.
روزنامه مینویسد، پس از ورود نظامیان امریکایی در سال ۲۰۰۱ به افغانستان، این پایگاه بسیار رشد کرد و در آن دهها هزار ملکی و نظامی مستقر شدند.
- دیفنس پُست
نشریۀ دیفنس پست به کشته شدن دو سرباز امریکایی در افغانستان توجه کرده است.
آنها نخستین سربازان امریکایی بودند که در سال ۲۰۲۰ در افغانستان کشته شدند.
حیاتالله حیات، والی کندهار به رادیو آزادی گفت، که موتر گزمۀ این سربازان شنبه در ولسوالی دند با ماین کنار جاده تصادم کرد و ۲ سرباز دیگر زخمی شدند.
وزارت دفاع ایالات متحده هویت سربازان کشته شده را اعلام کرده است.
نشریه به نقل از این وزارت مینویسد، ایان مکلاکلین ۲۹ ساله بود و میگیل ویلالون ۳۱ ساله.
طالبان مسئولیت این بمبگذاری را به دوش گرفته اند.
به نوشتۀ دیفنس پست، در سال گذشته بیست نظامی امریکایی به خصوص نیروهای ویژۀ این کشور در افغانستان کشته شده اند.
نشریه مینویسد، ظرف پنج سال اخیر، ۲۰۱۹ مرگبارترین سال برای نیروهای امریکایی بود.
گروه طالبان در حالی همچنان به حملههای خود بر نظامیان امریکایی و افغان ادامه میدهد، که نمایندههای این گروه چندین بار با هیئت امریکایی در قطر دیدار کرده اند.
ایالات متحده گفته است، انتظار دارد طالبان اسلحۀشان را به زمین بگذارند و وارد مذاکرات مستقیم با حکومت افغانستان شوند.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان یکشنبه به رادیو آزادی گفت، تمامی تلاشهای حکومت افغانستان و ایالات متحده روی برقراری آتشبس متمرکز است.