وزیر خارجه پاکستان در جریان سفرش به واشنگتن گفت که ایالات متحده حتی بعد از آنکه تدریجی قوای خود را از افغانستان خارج میکند باید باز هم در این کشور دخیل باقی بماند.
شاه محمود قریشی که قرار است امروز جمعه (۲۷ جدی) با مایک پومپیو وزیر خارجه امریکا ملاقات کند به واشنگتن هشدار داد که به سیاست فراموش کردن افغانستان برنگردد.
در جریان جهاد مردم افغانستان علیه شوروی سابق در دهه ۱۹۸۰ ایالات متحده از گروههای مختلف مجاهدین حمایت میکرد، اما در سال ۱۹۸۹ با بیرون رفتن شوروی سابق از افغانستان، امریکا افغانستان را به باد فراموشی سپرد.
قریشی در مرکز مطالعات استراتژیک در واشنگتن گفت امریکا نباید اشتباه دهه ۱۹۸۰ را تکرار کند.
به گفته او: "حتی اگر یک توافق موفق حاصل شود بازهم خطرات وجود دارد پس ایالات متحده و دوستان و متحدین آن باید بعد از خروج هم مسئولیتها را به عهده بگیرند. آنها باید در اینجا دخیل باشند نه برای جنگ بلکه برای بازسازی."
قوای امریکا پس از حملات ۱۱ سپتمبر سال ۲۰۰۱ برای سرنگونی نظام طالبان و جنگ علیه تروریزم به افغانستان رفت. امریکا اسامه بن لادن رهبر سازمان تروریستی القاعده را که در آن وقت تحت حمایت طالبان قرار داشت به طرح این حملات متهم کرد.
نیروهای ویژه امریکایی در اوایل ماه می سال ۲۰۱۱ طی عملیات خاص اسامه بن لادن رهبر شبکه القاعده را در منطقه ایبت آباد پاکستان در منزلش به قتل رساندند.
دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا میخواهد در حدود ۱۳ هزار سرباز امریکایی را از طولانیترین جنگ این کشور خارج نماید.
در یک سال گذشته اسلام آباد در فراهم کردن زمینه مذاکرات میان امریکا و گروه طالبان در قطر کمک کرده است.
اما این مذاکرات گاه ناگاه بخاطر حملات طالبان و پافشاری امریکا برای اعلان قطع خشونت از سوی طالبان، متوقف شده است.
قبل از این وزیر خارجه پاکستان روز گذشته در یک پیام ویدیویی گفته بود که طالبان برای کاهش خشونت آمادگی نشان داده اند که این یک گام به پیش در پروسه صلح افغانستان میباشد.
پاکستان حامی اساسی رژیم طالبان در افغانستان بود و گفته میشود ارتباط بین پاکستان و طالبان هنوز هم وجود دارد.
گروه طالبان یک پیشنهاد آتشبس موقت ۷ تا ۱۰ روز را به نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان ارائه کرده است. در این مورد رسانههای غربی از قول مقامات طالبان که نام های شان ذکر نشده خبر داده اند. اما تا حال طالبان و نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان در این مورد رسماً چیزی نگفته اند.