جرمنی از کنفرانس بین‌المللی در مورد لیبیا میزبانی می‌کند

نمایندگان از ده کشور به شمول ترکیه، ایالات متحده و روسیه انتظار می‌رود که امروز در برلین به هدف پایان جنگ لیبیا گردهم آیند.

چین، بریتانیا، ایتالیا، فرانسه، امارات متحدۀ عربی قرار است نمایندگان شان را در این نشست که میزبان آن انگیلامرکل صدراعظم جرمنی است، خواهند فرستاد.

مایک پومپئو وزیر خارجۀ امریکا، ولادیمیر پویتن رئیس جمهوری روسیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، ایمانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و بوریس جانسون صدراعظم بریتانیا برای اشتراک در این نشست در برلین پایتخت جرمنی حضور دارند.

رهبران هر دو جناح رقیب در جنگ لیبیا همچنان قرار است در این نشست اشتراک کنند.

یک مقام ایالات متحده امریکا که با مایک پومپئو وزیر امور خارجه امریکا یکجا به برلین سفر کرده به خبرنگاران گفت، نزاع لیبیا به طوری فزاینده به مانند وضعیت در سوریه مبدل شده می‌رود.

جایی‌که جنگ‌های داخلی چند ساله صدها هزار نفر را به کام مرگ بُرده و میلیون‌ها تن دیگر رابی‌جا ساخته است.

به گفته او تعدادی زیاد از آن‌ها به اروپا مهاجر شدند که بحران پناهجویان را ایجاد کرده اند.

دیپلومات‌ها می‌گویند، در این نشست سران جرمنی و سازمان ملل متحد بر گروه‌های رقیب جنگ لیبیا که برای تصرف طرابلس پایتخت این کشور مبارزه می‌کنند، فشار وارد می‌کنند که به متارکه و میکانیزم نظارتی موافقه کنند.

به گفتۀ دیپلومات‌ها این گام‌های نخست برای صلح اند که باید برداشته شوند.

این مطلب در مسودۀ اعلامیه این نشست نیز آمده است.

همزمان با این، غسان سلامی نماینده ویژۀ سازمان ملل متحد برای لیبیا در برلین به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "ما امروز در لیبیا یک متارکه کوتاه مدت داریم. ما می‌خواهیم این را با نظارت، تفکیک و از بین بردن سلاح سنگین و سایر موارد، به یک آتش‌بس واقعی مبدل سازیم. دوم این که، ما می‌خواهیم با وضع محدودیت بر سلاح قطعنامۀ سازمان ملل متحد به شکل بهتر عملی شود."

لیبیا دارای دو ادارۀ رقیب می‌باشد.

یکی حکومت وفاق ملی به حمایت سازمان ملل متحد در طرابلس پایتخت و دیگر گروه خود خوانده اردوی ملی لیبیا به رهبری نظامی خلیفه حفتر در شهر توبروگ در شرق این کشور.

حکومت وفاق ملی لیبیا از سوی ترکیه و متحد آن قطر حمایت می‌شود.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه اوایل این ماه اعلان کرد که انقره تعدادی از نظامیان خود را به خاطر ثبات حکومت وفاق ملی لیبیا به آن کشور می‌فرستد.

متخصصان سازمان ملل متحد و دیپلوماتان می‌گویند، سربازان قراردادی روسی در ماه های اخیر در کنار نیروهای اردوی ملی جنرال حفتر مستقر شده‌اند.

این نیروها از سوی امارات متحدۀ عربی، اردن و مصر حمایت هوایی به دست می‌آورند.

ترکیه و روسیه هر دو از سوی مقام‌های سازمان ملل متحد و کشورهای غربی انتقاد می‌شوند.

این مقام‌ها می‌گویند، تلاش این دو کشور برای تسلیح متحدان شان منجر به افزایش خشونت‌ها در لیبیا شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه هر گونه دخالت مستقیم نظامی در جنگ لیبیا را رد کرده است.