افغانستان ۳۵مین عضو ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانهها شد
در همین حال ضیا بومیا، معاون کمیسیون مشترک حکومت و رسانهها میگوید که مسئولان برخی ادارههای دولتی با اطلاعات برخورد پولیسی میکنند.
حکومت افغانستان امروز سند ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانهها را در کابل امضا کرد.
محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری هنگام امضای سند این ائتلاف گفت که آنان متعهد به عملی کردن مواد این سند هستند.
به گفتۀ آقای دانش، با آن که تلاشهای زیادی در راستای تأمین آزادی بیان و فعالیت رسانهها صورت گرفته است، اما هنوز هم مشکلات زیادی فرا راه رسانهها و خبرنگاران وجود دارد.
آقای دانش به جنگ و ناامنیها، خشونت در برابر خبرنگاران و عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات بهعنوان برخی از این مشکلات یاد کرد.
معاون دوم رئیس جمهور با این وجود تأکید کرد که آزادی بیان بهعنوان یک خط سرخ حکومت در گفتوگوهای صلح خواهد بود.
او افزود: "ما بارها گفتیم که آزادی بیان حتا در روند صلح یک خط سرخ است و مردم افغانستان به هیچ عنوان حاضر نیستند که این دستاورد بزرگ مورد معامله قرار گیرد."
آقای دانش گفت: "قرار است که کمیسیون مشترک حکومت و رسانهها به یک کمیسیون دایمی مبدل شود و مقررۀ صلاحیتهای آن در کابینه تصویب شود."
مسؤولان سفارتهای کانادا و بریتانیا که در این نشست حضور داشتند، از امضای سند ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانهها از سوی دولت افغانستان استقبال کردند و به ادامۀ همکاری هایشان در راستای تأمین آزادی بیان و فعالیت رسانهها تأکید کردند.
از سوی دیگر ضیا بومیا معاون کمیسیون مشترک حکومت و رسانهها میگوید، با آن که قانون حق دسترسی به اطلاعات افغانستان در سطح منطقه بینظیر است، اما مسئولان برخی ادارههای دولتی در راستای ارایۀ اطلاعات به خبرنگاران برخورد پولیسی میکنند.
او افزود: "مسؤولان ادارات ما خواسته و یا نخواسته با اطلاعات که ملکلیت عامه است و باید آن را با مردم شریک سازند، برخورد پولیسی میکنند. درست است که ما یک نظام پولیسی نداریم، اما برخی افراد که در رأس برخی ادارهها قرار دارند، با اطلاعات که ملکیت عامه است، برخورد پولیسی میکنند و آن را نگهداری میکنند."
ایتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانهها در تابستان سال گذشته از سوی دولتهای بریتانیا و کانادا ایجاد شد.
در حال حاضر با پیوستن افغانستان به این ائتلاف، اعضای آن به ۳۵ عضو رسید.