معترضان غور با هیئت ریاست جمهوری به توافق رسیدند

هیئت حکومت افغانستان در ولایت غور

ساکنان ولایت غور در مرکز افغانستان ده روز می‌شود شعار انکشاف متوازن، سرک و برق را سر می‌دهند و بودجه سال مالی ۱۳۹۹ را غیر متوازن می‌خوانند آنان در این مدت تمام ادارات دولتی این ولایت را بستند.

سرانجام سه روز پیش ریاست جمهوری افغانستان از بهر رسیدگی به اعتراضات مردم این ولایت هیئت را تشکیل داد و چاشت امروز تحت ریاست اسدالله فلاح مشاور ارشد رئیس جمهور غنی وارد شهر فیروزکوه گردید.

این هيئت وعده سپرد که به امتداد ۴۰ کیلومتر سرک ولسوالی لعل سرجنگل این ولایت که شامل بودجه سال مالی ۱۳۹۹ گردیده است ۴۰ کیلومتر دیگر را نیز شامل خواهند کرد.

اسدالله فلاح مشاور ارشد رئیس جمهور و رئیس هیئت گفت: "در کود ۹۲ نوشته شده اعمار سرک به طول ۴۰ کیلومتر در سال اول و باقی مانده در سال‌های آینده و در ضمن ما تعهد را دیروز از وزارت مالیه گرفتیم، این تهعد پولی وزارت مالیه است که گفته از آنجایی که ۴۰ کیلومتر سرک شاهراه مرکزی در سند بودجه سالی مالی در نظر گرفته شده لذا اداره محترم می‌تواند بعد از منظوری و ابلاغ سند ۱۳۹۹ در تطبیق عملی پروژه اقدامات اصولی آغاز نماید تا مشکل ولایت غور رفع گردد."

ناصر احمد نماینده دافغانستان برشنا شرکت و عضو هیئت نیز از تامین برق این ولایت در سه مرحله خبر داد: "ماه حمل کار پروژه سازی به ارزش ۱.۲ میلیون دالر بودجه آن منظور شده در پنج ساحه که پروژه سولری ایجاد می‌شود، مورد دوم به ظرفیت یک میگابایت برق دیگر را در سال ۱۳۹۹ از بودجه دافغانستان برشنا شرکت در شهر فیروزکوه در نظر گرفتیم ما تجهیزات آنرا در بهار روان می‌کنیم."

وى افزود این دو پلان کوتاه مدت است پلان طویل مدت در ظرف دو سال تکمیل می‌شود بودجه آن منظور شده بانک انکشاف آسیایی به ارزش ۴۳ میلیون دالر است.

با این حال محمد وزیر نورانی که به نمایندگی از معترضان غوری صحبت می‌کرد با آنکه از وعده خلافی‌های حکومت در برابر خواست‌های مردم این ولایت هراس داشت تأکید بر عملی شدن این وعده ها کرد و گفت که اگر گام عملی برداشته نشود آنان دوباره به جاده‌ها خواهند آمد.

او گفت:" ما وصل سرک مرکزی می‌خواهیم یکی شدت بخشیدن کار برق سولری می‌خواهیم و وصل کردن مردم را به برق ملی انتظار داریم."

از سویی هم نماینده های مردم غور در پارلمان کشور که هیئت ریاست جمهوری را همراهی می‌کرد نیز بر برآورده شدن خواست‌های معترضان تاکید کردند و به معترضان وعده سپردند که برای شامل شدن خواست‌های آنان در بودجه ماده‌های این تفاهمنامه را با هیئت در مرکز تعقیب خواهند کرد.

سال گذشته نیز باشنده‌های ولایت غور ۴۰ روز خیمه نشینی کردند و سر انجام طی یک تفاهمنامه با هیئت ریاست جمهوری توافق کردند که سالانه ۱۰۰ کیلومتر شاهراه مرکزی و کار بند برق این ولایت شدت بخشیده می‌شود اما هیچ کار عملی تا هنوز انجام نگردید. این کار سبب شد تا بار دیگر باشنده های این ولایت به جاده‌ها بریزند.