برخی چهرههای سیاسی در نشستی در کابل گفتند که دولت، احزاب سیاسی و مخالفان سیاسی حکومت در بحث مربوط به صلح منافع شخصی و حزبی را کنار بگذارند و به منافع کشوری توجه کنند.
این چهرههای سیاسی این اظهارات را روز یکشنبه (۲۰ دلو) در نشستی در کابل مطرح کردند که از سوی موسسه صدای صلح جوانان برای گردآوری نظریات سیاسیون راجع به صلح برگزار شده بود.
آنها به این باور هستند که دولت و سیاسیون تا حال نتوانستهاند اختلافهای خود را بر سر ایجاد یک طرح واحد راجع به صلح کنار بگذارند.
به گفته آنان اگر این مشکلات با از خودگذری و مشوره حل نشود، مذاکرات احتمالی بینالافغانی نتیجه نخواهد داد.
تمیم عاصی، رئیس موسسه صلح و جنگ در این نشست گفت: "یک اجماع برای تعریف مشترک وجود ندارد. صلح برای کرزی صاحب یک چیز است. برای داکتر صاحب اشرف غنی چیز دیگری است، برای داکتر عبدالله چیزی دیگر و برای حکمتیار هم چیزی دیگر است. تعریف مشترک نداشتن و اینکه در سطح جمهوریت هم یک اجماع نیست، باید در این باره یک مکانیزم و تعریف مشترک به میان بیاید."
آقای عاصی همچنین تاکید میکند که در روند صلح باید از منابع تمویلکننده طالبان هم تضمین گرفته شود.
اشتراک کنندگان نشست همچنین گفتند که رئیس جمهوری افغانستان هر کسی که باشد، صلاحیت امضای توافقنامه صلح با طالبان را دارد، اما به شرط اینکه دولت برای رسیدن به صلح رضایت تمام اقشار کشور را به دست بیاورد.
محمدعمر داوودزی رئیس پیشین دارالانشای شورای عالی صلح، در این نشست گفت که طرح صلح با طالبان در وزارت دولت در امور صلح موجود است. به گفته وی، سیاسیون، نهادهای مدنی و بقیه اقشار این کشور میتوانند طرحهای خود را به این وزارت بسپارند: "موقف دولت به گونهای که در مطبوعات بیان میشود مرا متعجب میسازد. به خاطری که موقف دولت به گونه درست برداشت نشده است. یا این که دولت نتوانسته آن را به گونه درست بیان کند. حالا آنکه موقف دولت این است که رئیس جمهور گفته، برای مذاکرات صلح بدون قید و شرط حاضر است و موقف حکومت اکنون هم همین است، اما چرا موضوع آتشبس به میان آمد، آیا درخواست برای آتشبس گناه است؟"
آقای داوودزی همچنین گفت پس از آغاز به کار رئیس جمهور جدید، در جریان دو هفته لویه جرگه در باره گفتوگوهای صلح فرا خوانده خواهد شد.
در همین حال، شورای حراست و ثبات افغانستان روز یکشنبه (۲۰ دلو) در نشست خبری در کابل به ایجاد برنامه واحد در مورد صلح تأکید کرد.
مسعود ترشتوال، سخنگوی این شورا گفت که طرح خارجیها در باره صلح افغانستان قابل قبول نیست.
این در حالی است که اخیراً برخی چهرههای سیاسی به شمول عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه حکومت و حامد کرزی رئیس جمهوری پیشین افغانستان از ایجاد طرحی در باره صلح خبر دادند، اما هنوز جزئیات این طرح با رسانهها شریک نشده و همچنین گفته نشده که آیا این طرح نهایی شده است یا نه.