ارگ: گام بعدی گفت‌وگوهای صلح، ایجاد طرح عملی کاهش خشونت‌ها است

ارگ

حکومت افغانستان می‌گوید که گام بعدی گفت‌وگوهای صلح ایجاد طرح عملی در راستای کاهش خشونت‌ها و اعلام آتش‌بس است.

در حالی که نمایندگان طالبان شام دیروز با زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان و وزیر خارجۀ قطر در این کشور در بارۀ نتایج و گام‌های بعدی گفت‌وهای صلح دیدار و گفت‌و کرده‌اند.

دفتر ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید هر پیشرفتی که در روند گفت‌وگوهای صلح صورت گیرد، حکومت این کشور از پیشرفت در این مورد آگاه خواهد شد.

دواخان مینه‌پال، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان به روز دوشنبه به رادیوی آزادی گفت: "در بارۀ پایان دادن به خشونت‌ها و آتش‌بس هر پیشرفتی که میان خلیل‌زاد و و طالبان در روند مذاکرات صورت گیرد، با حکومت افغانستان به گونۀ رسمی شریک ساخته می‌شود."

دواخان مینه‌پال، معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر شب گذشته در توییتر خود نوشته که در این گفت‌وگو در میان هیئت طالبان ملا عبدالغنی برادر، ملا فاضل مظلوم، ملا خیرالله خیرخواه و امیر خان متفی حضور داشتند.

آقای شاهین در ادامه نوشته که در این دیدار در بارۀ نتایج مذاکرات و مسائل مهم در پیوند به گام‌های بعدی بحث شد. اما وی جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

اما زلمی خلیل‌زاد که رهبری نمایندگان امریکا را در این گفت‌وگوها به عهده دارد، در بارۀ این دیدار چیزی نگفته است.

هیئت طالبان و امریکا در نشت صلح در قطر، ۱۲ مارچ ۲۰۱۹

در همین حال ناجیه انوری سخنگوی وزارت دولت در امور صلح به روز دوشنبه به رادیوی آزادی گفت که زلمی خلیل‌زاد تلاش می‌کند که برای کاهش خشونت‌ها و آتش‌بس طرح قابل اجرا تهیه کند.

او افزود: "در این نشست روی داشتن یک طرح عملی کاهش خشونت و آتش‌بس از طرف طالبان صحبت کردن، یک گام بعدی همین است که آن‌ها واقعاً همین طرح عملي و جامع را از طرف آن‌ها داشته باشند."

ناجیه انوری سخنگوی وزارت دولت در امور صلح

از سوی دیگر، سیداکبر آغا، مقام پیشین طالبان می‌گوید تا به حال پیشرفت‌های زیادی در روند صلح صورت گرفته و در حال حاضر گفت‌وگوها روی کاهش خشونت‌ها، امضای توافقنامۀ صلح و محل امضای آن و جزئیات برخی مسایل دیگر ادامه دارد.

زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان هفتۀ گذشته با محمداشرف غنی، رئیس جمهور عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی و شماری از سیاستمداران افغانستان دیدار کرد و مسایل مربوط به پیشرفت‌ها در روند صلح را با آنان شریک ساخت.

سفارت امریکا در کابل یک‌شنبۀ هفتۀ گذشته در اعلامیه‌ای نوشت: "آقای خلیل‌زاد در این دیدارها تأکید کرد که افغان‌ها باید روی تشکیل یک تیم مذاکراتی همه‌شمول و به تمرکزشان روی گفت‌وگوهای بین‌الافغانی ادامه دهند."

با آن که در این مذاکرات بارها از توافق بر سر توافقنامۀ صلح و احتمال امضای آن خبر داده شده، اما تا به حال هر دو طرف گفت‌وگوها نتوانستند که این توافقنامه را به امضا برسانند.