تقاضاها برای به عدالت کشانیدن قاتلین عزیز میمن ژورنالیستان پاکستانی

عزیز میمن ژورنالیست پاکستانی که بطور مرموز به قتل رسید.

جسد عزیز میمن در حالیکه یک سیم بدور گردنش حلقه شده بود، شانزدهم فبروری در شهر زادگاهش مهرابپور در جنوبغرب ایالت سند در پاکستان یافت شد.

تحقیقات ابتدایی نشان می‌دهد، قبل از آنکه وی به داخل کانال آبیاری انداخته شود، خفه شده بود.

کمیتۀ حفاظت از ژورنالیستان که در شهر نیویارک در ایالات متحدۀ امریکا مستقر است در یک اعلامیه که اخیراً نشر شد گفته است: "قتل سزوار مجازات است، چیزی که مقامات پاکستان به تکرار در تطبیق آن در مورد عاملان قتل‌های خبرنگاران، ناکام شده‌اند."

عزیز میمن به حیث خبرنگار تلویزیون شبکۀ "کی‌تی‌ان" و روزنامۀ "کاوش" کار می‌کرد. "کاوش" بزرگترین روزنامۀ زبان سندی در پاکستان محسوب می‌شود.

عزیز میمن پانزدهم ماه فبروری زمانی‌که برای گزارش‌دهی به منطقۀ بهلانی رفته بود، آخرین بار دیده شد.

سازمان خبرنگاران بدون سرحد که در پاریس مستقر است با نقل از یک همکار و خانم آقای میمن نوشته است که گفته اند، به عقیدۀ آن‌ها عزیز میمن به ارتباط فعالیت‌های مسلکی خبرنگاری‌اش، کشته شده است.

دانیال باستارد مسئول بخش آسیا پاسفیک سازمان خبرنگاران بدون سرحد از سید مرادعلی شاه وزیر اعلی ایالت سند پاکستان خواسته است که با استفاده از همۀ امکانات موجود، عاملان قتل عزیز میمن را به عدالت بکشاند.

آقای میمن حدود چند ماه قبل با نشر یک پیام ویدیویی گفته بود، به خاطر پوشش خبری برخی موضوعات تهدید شده است.

عزیز میمن ژورنالیست پاکستانی

به گفته سازمان خبرنگاران بدون سرحد، به نظر می‌رسد این تهدیدها زمانی آغاز شد که عزیز میمن در ماه مارچ سال گذشتۀ میلادی در مورد راهپیمایی‌های تظاهرات اپوزیسیون پاکستان گزارش داد. تظاهراتی که توسط پیپلز پارتی پاکستان سازماندهی شده بود.

عزیز میمن نخستین خبرنگاریست که در سال جاری میلادی در پاکستان کشته می‌شود. به گفتۀ کمیتۀ حفاظت از خبرنگاران در سال گذشته میلادی چهار خبرنگار و ویبلاگر، به ارتباط فعالیت‌های مسلکی‌شان در پاکستان کشته شده‌اند.

در فهرست "معافیت از مجازات" که توسط کمیته حفاظت از ژورنالیستان ترتیب شده، پاکستان در ردیف هشتم کشورهای قرار دارد که علاملان قتل‌های خبرنگاران در آن مجازات نشده‌اند.

به گفته این نهاد، در جریان ده سال گذشته، دوسیه قتل شانزده خبرنگار در پاکستان حل ناشده باقی مانده، عاملان آن به عدالت کشانیده نشده اند.

به گفتۀ این سازمان، از جملۀ ۳۴ خبرنگاری که از سال ۱۹۹۲ میلادی تا اکنون در پاکستان کشته شده‌اند، بطور قسمی صرف در سه مورد آن عدالت تأمین شده است.

ولی مقامات پاکستان می‌گویند، آن‌ها به مطبوعات احترام می‌کنند، اما در سال گذشته قوانین شدید محدودیت بر مطبوعات را وضع کرده‌اند.

این در حالیست که از مدت‌ها به اینسو مفقودالاثر شدن‌های جبری، آزار، اذیت و قتل اپوزیسیون، فعالان حقوق بشری و جامعۀ مدنی به شمول خبرنگاران، باعث نگرانی جدی سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشر و حامی خبرنگاران شده است.