پاکستان تودی به نقل از قریشی: توافق با طالبان، دروازه نو پیشرفت در منطقه را باز می‌کند

شماری از روزنامه‌های جهان

  • هندوستان تایمز

روزنامه هندوستان تایمز به مراسم امضای موافقت‌نامه صلح بین امریکا و طالبان در شهر دوحه قطر اشاره کرده و نوشته است در چند دهه اخیر این اولین بار است که نماینده هند در یک مراسمی اشتراک می‌کند که طالبان در آن دخیل هستند.

به‌نوشته روزنامه هند، مسایل مربوط به‌توافق امریکا و طالبان را از نزدیک مشاهده کرده و به‌طور خاص این موضوع را به‌خاطری مهم می‌شمارد که یک گروه افراطی‌ای که به پاکستان هم ارتباط دارد در آن دخیل می‌باشد.

سفیر هندوستان در دوحه "کوماران" از کشور خود در این مراسم نماینده‌گی می‌کند. به‌نوشته روزنامه در آغاز هفته‌ای که گذشت صدر اعظم هند نریندرا مودی و رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ، در مورد این توافق صحبت کردند.

روزنامه هندوستان تایمز می‌نویسد که کارشناسان امور سیاسی در هند بر این ادعا اطمینان پیدا کرده‌اند که واشنگتن، پاکستان را یک شریک با اعتماد حساب نمی‌کند، اما مردم هندوستان می‌گویند، آن‌ها می‌دانند که برای ایجاد موافقت‌نامه با طالبان پاکستان همکاری کرده، اما این موافقت‌نامه نباید سبب شود که امریکا فشارهای خود بخاطر سرکوبی گروه‌های تروریستی در پاکستان را کاهش بدهد.

روزنامه هندوستان تایمز از قول یک عضو گروه بین‌المللی بحران "اندرو واتکینز" نوشته‌است که می‌گوید مردم در مورد نشر تمام مواد این موافقت‌نامه شک دارند.

  • پاکستان تودی

در همین حال روزنامه پاکستان تودی از قول وزیر خارجه پاکستان شاه محمود قریشی نوشته‌است که می‌گوید پاکستان خواهان خروج مسئولانه قوای امریکا از افغانستان است.

روزنامه می‌افزاید، قریشی که شنبه(۱۰ حوت) در دوحه صحبت می‌کرد این روز را بسیار مهم خوانده و امیدوار است که این موافقت‌نامه دروازه صلح و ثبات را در افغانستان باز کند.

او همچنان گفته‌است که پاکستان برای تحکیم صلح پایدار در افغانستان تلاش‌های خود را ادامه می‌دهد.

روزنامه پاکستان تودی می‌افزاید که آقای قریشی قبل از این در ملاقات با جامعه پاکستانی‌های مقیم قطر گفته بود که این پیمان امریکا با طالبان، یک دروازه نو پیشرفت در منطقه را باز می‌کند.

  • دان پاکستان

روزنامه دان پاکستان هم در شماره امروز خود در این مورد تبصره کرده که در یک بخش آن می‌نویسد بیانات اخیر رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ که گفته‌است طالبان تعهد کرده‌اند که دیگر به فعالیت‌های افراط‌گرایان در خاک افغانستان اجازه نخواهند داد، امیدوارکننده است.

روزنامه دان در بخش دیگری نوشته است که هرچند از یک طرف این پیمان برای مردم افغانستان که در گذشته امپراطوری‌های بریتانیا و شوروی‌سابق را شکست داده‌اند یک پیروزی خواهد بود، اما از طرف دیگر رروزنامه به‌وضیعت نامعلوم آینده افغانستان اشاره کرده‌است.

روزنامه می‌افزاید که در این توافق مذاکرات بین‌الافغانی هم شامل است که یک مرحله پیچیده می‌باشد.

به نظر نویسنده مطلب در روزنامه پاکستانی طالبان خواهان رهایی ۵ هزار جنگجوی خود از زندان‌های حکومت افغانستان شده‌اند، درحالی که معلوم نیست حکومت افغانستان این عمل را انجام خواهد داد یا خیر؟

این هم معلوم نیست که آیا تمام جنگجویان طالبان که در بین خود به گروه‌های مختلف وفادار می‌باشند، به‌گذاشتن اسلحه آماده خواهند شد یا نه؟

نگرانی دیگر تامین حقوق زنان می‌باشد

در اواخر مشاور امنیت ملی افغانستان حمدالله محب هم گفته‌است که با بعضی موارد موافقت‌نامه امریکا با طالبان اختلاف نظر دارد.

نامبرده نام امارت اسلامی را یکی از این اختلافات خود خواند که به گفته او این گروه باید تحریک طالبان یاد شود.