سر انجام موافقتنامه میان ایالات متحده و طالبان عصر امروز شنبه (۱۰ حوت) در دوحه پایتخت قطر، امضا شد.
این موافقتنامه را زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده برای صلح افغانستان و ملا عبدالغنی برادر، معاون طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه امضا کردند.
مایک پامپئو، وزیر خارجه ایالات متحده در مراسم امضای این موافقتنامه گفت: "گامهای که از سوی طالبان برای موفقیت این موافقتنامه برداشته شود یکی این است که تعهد خود را در زمینۀ قطع روابطشان با القاعده و دیگر تروریستان حفظ کنند، همچنان مبارزه برای شکست داعش را حفظ کنند، از آرامش که تمام شهروندان افغانستان، زن و مرد در شهر و دهات در جریان مرحلۀ یک هفتهای کاهش خشونت احساس کردند استقبال کنند و به کاهش خشونت ادامه دهند. تمام افغانها سزاوار زندگی مرفه و بدون ترس هستند."
نمایندگان امریکا و طالبان برای دست یافتن به توافق بیش از ده بار در دوحه گفتوگو کردند و مذاکرات آنها یک و نیم سال طول کشید.
موافقتنامۀ امریکا و طالبان که متن آن از سوی دفتر خلیلزاد در اختیار رادیو آزادی قرار گرفته دارای چهار بخش است.
در بخش اول گفته شده که ایالات متحده متعهد است که همۀ نیروهایش را ظرف ۱۴ ماه به دنبال اعلام توافق از افغانستان بیرون کند.
سایر نیروهای بینالمللی مستقر در این کشور نیز شامل این روند دانسته شده اند.
در موافقتنامه درج شده که ایالات متحده در گام نخست شمار سربازانش را به ۸۶۰۰ تن کاهش خواهد داد.
حدود ۱۷ هزار نیروی بینالمللی در چوکات مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان حضور دارند که بسیاریشان امریکایی هستند و وظیفۀ عمدۀ آنها مشوره و همکاری و کمک با نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان است.
همزمان با امضای توافقنامه میان ایالات متحده و طالبان، اعلامیۀ مشترک از سوی افغانستان و ایالات متحده در کابل صادر شد.
این اعلامیه را که وزارت دولت در امور صلح افغانستان به رسانهها فرستاده، ۴ بند دارد.
در بند اول آن از ادامۀ مبارزه ضد القاعده و شاخۀ خراسان داعش در افغانستان سخن گفته شده است.