غنی: لیست هیئت مذاکره‌کنندۀ حکومت، تا ۲۰ حوت نهایی خواهد شد

در همین حال، میررحمان رحمانی، می‌گوید که توافق صلح با طالبان باید از سوی شورای ملی تأیید شود.

محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان می‌گوید که لیست هیئت مذاکره‌کنندۀ حکومت با گروه طالبان تا ۲۰ حوت نهایی خواهد شد.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان می‌گوید که حکومت آماده است که مطابق اصول قبول شده با گروه طالبان مذاکره کند.

آقای غنی امروز شنبه در مراسم گشایش دومین سال تقنینی دور هفدهم شورای ملی گفت که فهرست هیئت مذاکره‌کنندۀ دولت با گروه طالبان تا ۲۰ حوت نهایی خواهد شد.

آقای غنی افزود: "در تعیین هیئت مذاکرکننده مؤثریت، مشارکت، صلاحیت و معیارهای روشن در نظر گرفته شده است، اعضای مذاکره‌کنندگان باید مدافع قانون اساسی، جمهوریت و حقوق اساسی مردم باشند. اعضای هیئت مذاکره‌کنندۀ ما تا بیستم حوت نهایی تکمیل خواهند شد."

ولسمشر غني په ملي شورا کې

آقای غنی از شورای ملی خواست که هفت عضو هر دو مجلس را که شامل سه زن و چهار مرد باشند، برای عضویت در ترکیب این هیئت تا فردا به ریاست جمهوری معرفی کند.

رئیس جمهور افغانستان از آغاز گفت‌وگوهای صلح بین‌الافغانی بر اساس توافقنامۀ صلح میان امریکا و طالبان استقبال کرد و آن را یک اقدام مهم عنوان کرد.

آقای غنی می‌گوید پیمان استراتژیک و همچنان پیمان امنیتی و دفاعی افغانستان با امریکا و ناتو پابرجا خواهد بود.

از سوی دیگر سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در توییتر خود گفته که اگر مطابق توافقنامه عمل شود و زندانیان این گروه آزاد شوند، برای آغاز مذاکرت میان افغان‌ها تا بیستم حوت یا دهم مارچ آماده هستند.

آقای شاهین نوشته که تیم مذاکره‌کننده طالبان آماده است و موضوع‌های مورد بحث در گفت‌وگوها را نیز تهیه کرده است و مطابق توافقنامه عمل خواهند کرد.

محمد اشرف غنی همچنین در این مراسم گفت که به عنوان رئیس جمهور آرزو ندارد که طالب زندانی داشته باشد، اما روند رهایی زندانیان این گروه باید بر مبنای یک روند شفاف و میکانیزم واضح باشد تا راه را برای آتش‌بس فرام سازد.

در همین حال رئیس ولسی جرگه در این مراسم از طالبان خواست که کاهش خشونت‌ها را به آتش‌بس دایمی تبدیل کند.

میررحمان رحمانی تأکید کرد که توافق صلح دولت با طالبان باید از سوی شورای ملی تأیید شود.

د ولسي جرګې رئیس میر رحمان رحماني

آقای رحمانی افزود: "ایجاب می‌کند در هر تصمیمی که مربوط به تعیین سرنوشت مردم این سرزمین می‌شود، شورای ملی که از همگی نمایندگی می‌کند، هر گونۀ فیصله در پیوند به صلح باید از طریق این شورا تأیید شود و پس از آن مدار اعتبار خواهد بود."

از سوی دیگر رئیس جمهور افغانستان تأکید کرد که هرگونه توافق صلح با طالبان به تأیید شورای ملی یا لویه جرگه، که شورای ملی هم در آن عضویت دارند، خواهد رسید.

توافقنامۀ صلح میان امریکا و طالبان شنبۀ هفتۀ گذشته امضا شد که بر اساس آن گفت‌وگوهایی صلح میان افغان‌ها تا دهم مارچ آغاز خواهد شد.