سازمان صحی جهان: تهدید کرونا همه‌گیر، ولی قابل کنترول است

آرشیف

سازمان صحی جهان می‌گوید، با اقدامات جدی کشورها جهت مهار و کاهش وایروس کرونا، گسترش این وایروس را می‌توان تحت کنترول درآورده از مبدل شدن آن به یک بیماری همه‌گیر جلوگیری کرد.

این سازمان می‌گوید که مبدل شدن وایروس کرونا به یک بیماری همه‌گیر نزدیک است.

تدروس ادهانوم گبریاسوس سکرتر جنرال سازمان صحی جهان دیروز دوشنبه ( ۹ مارچ) گفت: "تهدید این وایروس همه‌گیر به واقعیت مبدل شده‌است، ولی این اولین بیماری همه‌گیر خواهد بود که می‌تواند کنترول شود."

او افزود موضوع اصلی این است که هیچ‌کس از این وایروس در امن نیست. هدف در همه کشورها مشابه است و آن این که از انتقال و شیوع این وایروس جلوگیری شود.

تدروس ادهانوم گبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان

این اظهارات سکرتر جنرال سازمان صحی جهان در حالی ایراد شده‌است که ایران دیروز از مرگ ۴۳ فرد دیگر در ۳۶ ساعت گذشته از اثر وایروس کرونا خبر داد.

با این رقم شمار قربانیان کرونا در ایران به ۲۳۷ تن رسیده‌است.

کیانوش جهانپور سحنگوی وزارت صحت ایران دیروز در یک کنفرانس خبری گفت: "همکاران‌شان موجودیت ۵۹۵ قضیه جدید کرونا را تأیید کرده‌اند که حال رقم مبتلا شدگان به کرونا در ایران به بیش از ۷۱۶۰ تن رسیده‌است."

جهانپور افزود که سرعت افزایش این وایروس حال اندکی کند شده‌است، ولی هنوز هم وقت است تا قضاوت کرد که این وایروس تحت کنترول میاید یا خیر؟

مصاب شدگان در ایران شامل چند مقام ارشد حکومتی و اعضای پارلمان آن کشور اند.

ایتالیا

در حالی‌که گسترش وایروس کرونا در ایتالیا نگرانی‌های جدی در کشورهای اروپایی ایجاد کرده‌است، سویس همسایه ایتالیا دیروز اقداماتی را به هدف جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری در این کشور اتخاذ کرد.

کارمندان گمرکات سویس به بررسی‌های دقیق از مجوزهای کاری اتباع ایتالیا آغاز کردند که در سویس کار می‌کنند.

سویس بعد از این از همه ایتالوی‌های که وارد این کشور می‌شوند می‌خواهد اجازه نامه‌ای کار شان در سویس را ارائه کنند.

قرار نیست که این مجوزها لغو شود، زیرا سویس یک منطقه ایتالوی زبان به نام "تیسینو" در سرحد با ایتالیا دارد که حدود ۷۰ هزار نفر بین سویس و ایتالیا رفت و آمد می‌کنند و حدود ۴ هزار تن آن‌ها مشغول خدمات صحی در منطقه تیسینو ای سویس اند.

سویس تا حال ۳۲۱ قضیه کرونا را ثبت کرده‌است و دو تن تا حال از اثر این وایروس جان داده‌اند.

ایتالیا که متضررترین کشور اروپایی از وایروس کروناست به روز یک‌شنبه (۸ مارچ) مناطق بزرگ در شمال این کشور را در حالت قرنطین قرار داد که حدود ۱۶ میلیون تن را در بر می‌گیرد.

چین که محل اصلی شیوع این وایروس است اعلان کرده که پروسه مصاب شدن به این وایروس در این کشور تاحدی تحت کنترول آمده و شدت گسترش آن اندکی بطی شده‌است.

پرسونل صحی چین در شهر ووهان

تدروس ادهانوم سکرتر جنرال سازمان صحی جهان دیروز دوشنبه (۹ مارچ) از صحت‌یابی شمار زیادی از مصاب شدگان کرونا در چین سخن گفت: "از ۸۰ هزار قضیه ثبت شده کرونا در چین بیش از ۷۰ درصد آن‌ها صحت یافته و از شفاخانه‌ها مرخص شده‌اند."

این اظهارات در حالی ایراد شده که گسترش وایروس کرونا به کشورهای مختلف و در داخل این کشورها ادامه دارد که بر اساس گزارش‌ها اکثر آن با مسافرینی وارد شده‌است که از چین، ایران، و ایتالیا آمده‌اند.