در حالی که حکومت افغانستان و اداره مبارزه علیه موادمخدر ملل متحد تا حال نتوانسته اند گزارش مشترک شان را در رابطه به میزان کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در سال ۱۳۹۸ نشر کنند، گزارش مرکز عدلی و قضایی مبارزه علیه مواد مخدر نشان میدهد که میزان قاچاق مواد مخدر در این سال افزایش یافته است.
خالد موحد سخنگوی مرکز عدلی و قضایی مبارزه علیه موادمخدر به رادیو آزادی گفت، در سال ۱۳۹۸ در کنار قاچاق تریاک و چرس، میزان قاچاق مواد مخدر کیمیاوی نیز به افغانستان افزایش یافته بود.
او گفت: "در سال ۱۳۹۸ در مقایسه به سال ۱۳۹۷ تعداد قضایا افزایش یافته بود. در سال ۱۳۹۷ هفت صد و ده قضیه به مظنونیت (۱۱۵۳) نفر داشتیم، در حالی که در سال ۱۳۹۸ تعداد قضایا به (۱۰۰۲) قضیه میرسید و تعداد متهمین نیز (۱۳۶۴) تن بود. در میان افراد دستگیر شده (۱۰۹) تن آنان کارمندان دولت، (۲۶) زن و دو تبعه خارجی شامل اند."
افراد دستگیر شده از بیست هزار افغانی جریمه نقدی گرفته الی ۳۰ سال حبس محکوم به مجازات شده اند.
بر بنیاد گزارش مرکز عدلی و قضایی، از نزد افرادی که از سوی محاکم این مرکز محکوم به مجازات شده اند، بیش از ده تُن مواد مخدر، شامل هیرویین، تریاک، مورفین، چرس، شیشه، تیزاب، بنگدانه و مشروبات الکُلی بدست آمده است.
هاشم الکوزی عضو کمیسیون مبارزه علیه موادمخدر مشرانو جرگه گفت، تا زمانی که مقامات بلند پایه دولتی و قاچاقبران بزرگ موادمخدر که با مافیای بینالمللی رابطه دارند، دستگیر نشوند، دستگیری قاچاقبران سطح پایین مشکل مواد مخدر را حل نخواهد کرد.
او گفت: "مقامات بلند پایه در دولت موجود اند که با مافیای مواد مخدر دست دارند و عایدی را که از موادمخدر به دست می آورند، به کشورهای دیگر انتقال میدهند، و این افراد همین اکنون نیز در ادارات دولتی کار میکنند. این افراد نیز باید دستگیر شوند و به پنجه قانون سپرده شوند."
برای دومین سال پیهم، کابل و ننگرهار دو ولایتی است که بیشترین قضایای قاچاق مواد مخدر در آنها ثبت شده و در سال ۱۳۹۸ از میان افراد بازداشت شده، (۲۲۷) تن افرادی اند که میخواستند مواد مخدر را از طریق میدانهای هوایی کشور به خارج قاچاق کنند.
گزارش: مرسلین ارسلا
Your browser doesn’t support HTML5