'در مراکز درمان معتادین، درمان اعتیاد و کووید-۱۹ همزمان صورت می‌گیرد'

وزارت صحت عامه در مراکز درمان معتادین بخش‌های خاص تداوی ویروس کرونا را نیز ایجاد کرده است.

در حال حاضر هزاران معتاد مواد مخدر در بیش از یک صد مرکز دولتی و خصوصی تحت تداوی قرار دارند و بر بنیاد تخمین وزارت صحت عامه، بیش از ۳۰۰ هزار معتاد دیگر نیز در خانه و یا خارج از منزل از مواد مخدر استفاده می‌کنند.

از همین رو وزارت صحت عامه در کنار ایجاد شلتر جهت وقایع معتادین از ویروس کرونا، خدمات تشخیص و تداوی ویروس کرونا را نیز در مراکز تداوی معتادین روی دست گرفته است.

شاهپور یوسف رئیس کاهش تقاضا به‌مواد مخدر وزارت صحت عامه می‌گوید، مراکز تداوی معتادین مکان مصون برای معتادین از شر ویروس کرونا است، زیرا در کنار حفاظت معتادین از ویروس کرونا، مریضی اعتیاد آنان نیز در این مراکز تداوی می‌شود.

آقای یوسف افزود: "در مرکز و ولایات واردها بخش‌های خاص را برای تداوی معتادین مبتلا به ویروس کرونا ایجاد کردیم. این بخش‌ها در مرکز تداوی ۲۵۰ بستر جنگلک و مرکز تداوی هزار بستر معتادین در کابل نیز ایجاد شده است. در صورت که معتاد به ویروس کرونا مبتلا می‌باشد، در مراکز تداوی معتادین تحت تداوی قرار می‌گیرد که هم اعتیادش و هم کرونایش تداوی می‌شود."

در مرکز و ولایات بخش‌های خاص برای تداوی معتادین مبتلا به ویروس کرونا ایجاد شده است

اکثریت معتادین مواد مخدر در هرات، فراه و نیمروز کسانی اند که در ایران به مواد مخدر معتاد شده اند و معتادینی که به تازه‌گی از ایران رد مرز شده اند نیز با اجتماعات همین معتادین پیوسته اند.

وزارت صحت عامه می‌گوید، وجود فرد معتاد در برابر ویروس و امراض ضعیف و آسیب‌پذیر است و به دلیل این که معتادین به‌گونه مشترک از مواد مخدر استفاده می‌کنند، امکان آن وجود دارد که ویروس کرونا در یک زمان از یک فرد به چندین فرد سرایت نماید.

داکتر واحدالله کوشان متخصص تداوی معتادین می‌گوید: "خانواده‌ها باید از اعضای معتاد شان در برابر ویروس کرونا مراقبت کنند و برای جلوگیری از نشست و برخاست آنان با معتادین دیگر، اتاق مشخصی را برای شان در خانه در نظر گیرند."

مسئولیت خانواده‌ها این است که توجه شان را به‌عضو معتاد خانواده بیشتر سازند

او می‌افزاید: "مسئولیت خانواده‌ها این است که توجه شان را به‌عضو معتاد خانواده بیشتر سازند و وی را تشویق کنند که به‌شکل گروهی از مواد مخدر استفاده نکند، بلکه مکان مشخص را به وی در نظر گیرند. دیگر این که شلترها مکان بهتر است و اگر خانواده ها معتادین شان را به‌مراکز درمان معتادین معرفی کنند، زیرا در تمامی مراکز تداوی تدابیر مراقبتی و اتاق‌های مشخص برای شان در نظر گرفته شده و هر روز معتادین معاینه می‌شوند و در هر شفاخانه برای افراد مبتلا به کرونا اتاق‌های تجرید ساخته شده است."

مراکز تداوی معتادین در کنار کمک به‌معتادین جهت تداوی ترک اعتیاد، خدمات صحی در بخش‌های تداوی روانی، زردی سیاه، ایدز و سایر عوارض جانبی را که استفاده از موادمخدر به معتادین به بار آورده است، ارائه می‌کند.

Your browser doesn’t support HTML5

وزارت صحت عامه: در مراکز درمان معتادین، درمان اعتیاد و کورونا همزمان صورت می‌گیرد

گزارش: مرسلین ارسلا