تولید برق از شیشه‌های کلکین‌ در آسترالیا مورد آزمایش قرار می‌گیرد

سدنی آسترالیا

محققان از دیر به این‌سو خواب تولید شیشه‌های را می‌بینند که تابش شعاع آفتاب بر آن‌ها ذخیره شده و برق تولید کند.

به نظر می‌رسد حال این خواب به واقعیت نزدیک شده است زیرا شماری از محققان در آسترالیا موفق به اختراع مادۀ شده اند که می‌تواند از انرژی موجود در شعاع آفتاب برای منازل برق تولید کند.

آن‌ها موفق شده‌اند سلول‌های آفتابی را که اکنون در پنل‌های سولر یا انرژی افتابی روی بام‌های خانه‌ها استفاده می‌شود تا اندازه‌ای شفاف کنند که آن‌ها را در کلکین‌ها قرار داده و برق تولید کنند.

برای تولید چنین سلول‌های نیمه شفاف در گذشته نیز تلاش‌های شده بود ولی به این سبب موثر تمام نشد که چنین شیشه‌ها دیر دوام نکردند و مقدار برق کم تولید می‌شد.

ولی حال که اداره انرژی تجدید شونده آسترالیا برای عملی سازی این برنامه بودجه مورد نیاز را به دست آورده است محققان توانسته اند یک ماده شفاف غیر عضوی را تولید کنند که بتواند مقاومت شیشه‌های نیمه شفاف را تضمین کند.

محققان پوهنتون مونش در شهر ملبورن آسترالیا حال با یک شرکت بزرگ شیشه سازی آن کشور همکاری می‌کنند تا چنین شیشه‌های مقاوم به پیمانه وسیع تولید شود و به زودی به بازار عرضه گردد.

پروفیسر یاچک یاسینیاک رئیس گروه تحقیقاتی پوهنتون مونش می‌گوید نتایج مثبت این اختراع جدید را از این بعد در ساختمان‌های شهر می‌توان دید.

او می‌گوید در قدم نخست چنین شیشه‌ها در کلکین‌های آسمان خراش‌ها و بلند منزل‌ها نصب خواهند شد و اگر نتایج مثبت داشت در همه ساختمان‌ها استفاده شده و در بخش تولید و ذخیره انرژی برق موثر خواهند بود.

به گفته محققان این پوهنتون آسترالیایی هر متر مربع چنین شیشه‌ها ۱۴۰ وات برق تولید خواهد کرد ولی تلاش‌ها ادامه دارد که توان تولید برق از این هم بیشتر باشد.

نتایج این تحقیقات در نشریه ساینس دایرکت به نشر رسیده است که خبرهای را در مورد پیشرفت‌ها در بخش انرژی منتشر می‌کند.