آتش‌بس و شیوع ویروس کرونا موضوعات مورد بحث روزنامه‌های کابل

روزنامه‌های کابل

روزنامه‌های چاپ امروز کابل عمدتاً به بررسی پاسخ رد گروه طالبان به درخواست آتش‌بس، شیوع ویروس کرونا و فساد در نهادهای حکومتی پرداخته‌اند.

  • هیواد

روزنامۀ دولتی هیواد در سرمقالۀ خود پاسخ گروه طالبان به درخواست محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان برای برقراری آتش‌بس را بررسی کرده است. روزنامه با انتقاد از گروه طالبان بر ضرورت برقراری آتش‌بس تأکید کرده‌است.

به نظر روزنامه، با توجه به قدسیت ماه رمضان و بحران انسانی ناشی از شیوع ویروس کرونا در کشور، گروه طالبان باید حداقل در ماه رمضان با برقراری آتش‌بس توافق کند و آمادۀ آغاز گفت‌وگوهای صلح شود.

نویسندۀ هیواد افزوده که برقراری آتش‌بس خواست مشترک افغان‌ها، جامعه جهانی، اتحادیه اروپا و حتا ناتو است. به نوشتۀ روزنامه، همه از گروه طالبان می‌خواهند که به احترام ماه رمضان، به عنوان ماه بخشش گناهان و رحمت الهی، جنگ را متوقف کنند.

سرمقاله نویس هیواد با اشاره به شیوع ویروس کرونا نوشته که این ویروس کشنده جهان را با بحران انسانی و اقتصادی روبه‌رو کرده و حالا دلیل خوبی فراهم شده که طالبان با توجه به این بحران، درخواست آتش‌بس را بپذیرند.

به باور سرمقاله‌نویس، ممکن است که گروه طالبان در این مورد کوتاه نیایند، اما در واقع، این فرصت خوبی برای این گروه است که در ماه رمضان با دست برداشتن از خون‌ریزی، آتش‌بس کنند و برای آغاز مذاکرات صلح آماده شوند.

  • ویسا

روزنامه غیردولتی ویسا در سرمقاله‌ای خود با اشاره به خبر فروش یک دختر ۱۴ ساله از سوی مادرش در ولایت پکتیا نوشته که این مادر با مشکل اقتصادی مواجه است و ناگزیر شده که تن به فروش دخترش بدهد.

روزنامه افزوده که مردم به همین گونه با مشکلات فراوانی مواجه هستند. به نوشتۀ ویسا، مردم در زمینه‌های آموزشی و صحی هم با چالش‌های بزرگی روبه‌رو هستند. به تعبیر نویسنده، "بدبختی بزرگ‌تر" این است که مردم "حکومت پاسخگو ندارند."

نویسندۀ ویسا همچنین انتقاد کرده که حکومت برای مقابله با ویروس کرونا پول اختصاص داده، اما از مصرف آن کسی نظارت نمی‌کند. روزنامه تأکید کرده که باید راهکاری وجود داشته باشد که دیده شود پول در کجا و چگونه مصرف می‌شود؟

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح در سرمقاله‌ای خود به بررسی موضوع شیوع ویروس کرونا در افغانستان و مقررات قرنطینه پرداخته است. به نظر روزنامه، با ادامه‌ای زمان قرنطینه، مردم فقیر و تهی‌دست چشم به حکومت دوخته‌اند تا کمکی دریافت کنند، اما حکومت هنوز کاری در این زمینه نکرده‌است.

هشت صبح افزوده که مقام‌های حکومتی در کابل گفته‌اند که مشغول تهیه فهرست افراد فقیر و کارگر هستند و برای شناسایی آن‌ها کمیته‌ای تشکیل داده‌اند. به نوشته روزنامه، این کمیته؛ کمک‌ها را هم در اختیار نیازمندان قرار خواهد داد.

سرمقاله‌نویس هشت صبح با اشاره به این که تا حال کمکی در اختیار نیازمندان قرار نگرفته، این پرسش را مطرح کرده که آیا کمک دولت به نیازمندان به موقعش خواهد رسید یا نه؟