امروز هفت ثور مصادف است به چهل و دومین سالروز کودتا علیه اقتدار سردار محمد داوود خان در افغانستان.
با وجود سپری شدن ۴۲ سال از این کودتا هنوز هم در افغانستان اثرات باقی مانده از آن دیده میشود.
شماری از رهبران پیشین جهادی میگویند کودتای هفت ثور سر آغاز بحران در افغانستان بوده است.
محمد امین وقاد رهبر پیشین جهادی و عضو شورای عالی صلح افغانستان میگوید عامل تمامی مشکلات و نابسامانیهای امروز افرادی اند که در کودتای هفت ثور دست داشتند.
آقای وقاد امروز یکشنبه (۷ ثور) به رادیو آزادی گفت: " کودتا هفت ثور سر آغاز روز سیاه در تاریخ افغانستان است. این کار به شکل غیر قانونی، به شکل غیر انسانی با دخالت دست های خارجی صورت گرفت. این کار کثیف از سوی اتحاد جماهیر شوروی وقت به رهبری برژنیف صورت گرفت."
شماری از محققان نیز نظر مشابه دارند.
حبیب الله رفیع عضو اکادمی علوم افغانستان میگوید، آزادی افغانستان بتاریخ هفت ثور مورد حمله قرار گرفت و از همان روز تا کنون این کشور با بحران رو به رور است.
به گفته آقای رفیع کودتا هفت ثور زمینه مداخله خارجی را در افغانستان مساعد ساخت.
او گفت: "تمام مسئولیت بر میگردد به کودتای خونین هفت ثور که صلح و امنیت افغانستان را از بین برد و زمینه مداخله خارجی را مساعد ساخت. پاکستان که جرأت بالا سیل کردن بسوی افغانستان را نداشت اما پس از این کودتا چنان به افغانستان دست درازی کرد که حالا هیچ کوتاه نمیشود."
چهل و دو سال قبل از امروز سردار محمد داوود خان اولین رئیس جمهوری افغانستان از سوی حزب دموکراتیک خلق افغانستان به رهبری نور محمد ترهکی در نتیجه کودتا از قدرت کنار زده شد.
سردار محمد داوود خان با ۱۷ تن از اعضای خانوادهاش در این کودتا در ارگ ریاست جمهوری کشته شدند.
پس از کودتا هفت ثور و تهاجم نیروهای قشون سرخ شوروی سابق در افغانستان، جهاد علیه آنها آغاز شد.
با گذشت سالها از کودتای هفت ثور، بقایای جسد سردار محمد داوود خان و ۱۷ عضو خانواده اش در سال ١٣٨٧ در منطقه پلچرخی کابل پیدا شد و در ۲۷ حوت همان سال در کابل به خاک سپرده شد.
محمد داوود خان که از تسلیم شدن در برابر رهبران کودتا امتناع ورزید، به همراه سه پسر، دو دختر، یگانه برادرش، خواهر و نواسه هایش در ارگ کشته شدند.