جان سوپکو سرمفتش خاص ایالات متحده برای بازسازی افغانستان در گزارش اخیر خود به کانگرس امریکا گفته است، افغانستان که بر علاوه جنگ و درگیری دارای سیستم ضعیف صحی بوده و مردم آن با سوءتغذی و سایر مشکلات مواجه اند، همهگیری ویروسمیتواند به یک فاجعه در این کشور منجر شود.
این گزارش آقای سوپكو كه ناوقت دیروز (پنجشنبه، ۳۰ اپریل) نشرشد، میتواند نگرانی مقامهای امریكایی و اعضای کانگرس امریکا را در مورد اینكه همهگیری ویروس كرونابرروند متوقف صلح افغانستان تأثیر گذاشته، باعث ایجاد موانع دیگر شود، افزایش دهد.
براساس توافقنامۀ آوردن صلح به افغانستان که به تاریخ ۲۹ فبروری سالجاری در شهر دوحه پایتخت قطر بین مقامهای امریکایی و نمایندگان سیاسی طالبان امضا شد.
طالبان و ایالات متحده توافق کردند که مذاکرات بینالافغانی در ماه مارچ آغاز شود. اما تاکنون این گفتگوها آغاز نشده و هیچ نشانه ای هم دیده نمیشود که در کوتاه مدت، اطراف درگیر منازعه، جنگ را متوقف خواهند کرد.
براساس این گزارش، تاکنون همهگیری ویروس کرونا تأثیر مخرب بر افغانستان داشته و باعث اختلال در پروسۀ صلح شده، مسدود شدن سرحدات افغانستان موانع را در برابر رسانیدن کمکهای بشردوستانه به این کشور ایجاد کرده است.
در این گزارش سرمفتش خاص ایالات متحدۀ امریکا گفته شده که افغانستان با مشکلات موجود در سیستم صحی ضعیف، سوء تغذیه گسترده، شماری زیاد آوارگان داخلی، رفت و آمد با ایران و درگیری مداوم روبرو است و این باعث میشود تا افغانستان در ماههای آینده، با یک بحران و فاجعۀ صحی روبهرو شود.
جان سوپکو همچنان گفته است، به نظر میرسد که همهگیری ویروس کرونا، قیمت مواد غذایی را در کشور فقیر افغانستان، بیشتر افزایش خواهد داد.
بهدنبال آغاز همهگیری ویروس کرونا در افغانستان، ایالات متحدۀ امریکا از محمداشرف غنی رئیس جمهور این کشور و گروه طالبان خواست تا زندانیان یکدیگر را آزاد کنند.
وزارت صحت عامه افغانستان به تاریخ ۳۰ اپریل(دیروز پنجشنبه) ابتلای حدود ۲۲۰۰ تن را به ویروس کرونا و مرگ ۶۴ تن را در نتیجۀ بیماری ناشی از آن در این کشور گزارش داده است.