هیواد: تلاش‌ها برای حل اختلافات سیاسی در بحران کرونایی

آرشیف، شماری از روزنامه های کابل

روزنامه‌های چاپ امروز کابل بیشتر به بررسی شیوع ویروس کرونا و احتمال توافق سیاسی بین محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله پرداخته‌اند.

  • ویسا

روزنامه ویسا در سرمقاله خود تنش سیاسی میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله و احتمال تفاهم بین آنها را بررسی کرده است.

روزنامه با اشاره به جنجال‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری پارسال، تأکید بر این کرده که انتخابات روندی اصولی دموکراتیک است. روزنامه افزوده که در نظام‌های دموکراتیک حکومت بر اساس آراء مردم انتخاب می‌شود و انتخابات زمینه اتحاد مردم و ایجاد حکومت مورد اعتماد آنها را فراهم می‌کند.

روزنامه افزوده که در افغانستان جنجال‌های انتخاباتی باعث کاهش نفوذ احزاب سیاسی شده است. به تعبیر سرمقاله نویس ویسا، آخرین انتخابات ریاست جمهوری اعتبار این احزاب را در حد "دکان‌های سیاسی" و حتی "غرفه‌های سیاسی" تنزل داد.

ویسا معتقد است که شماری از "چهره‌های کاذب" فضای سیاسی کشور را "گروگان" گرفته‌اند. نویسنده روزنامه بدون ذکر نام چنین افراد، تأکید کرده که آن‌ها باید از سیاست کنار بروند و جای خود را به کادرهای جدیدی بدهند که برنامه‌های قابل اجرا و آرمان دارند.

  • هیواد

روزنامه دولتی هیواد در سرمقاله خود با عنوان "تلاش‌ها برای حل اختلافات سیاسی در بحران کرونایی" تنش‌های سیاسی بین آقایان غنی و عبدالله را بررسی کرده است. روزنامه از قول سرور دانش، معاون آقای غنی افزوده که آقای عبدالله به زودی ریاست شورای مصالحه را بر عهده خواهد گرفت.

به نوشته هیواد، عبدالله عبدالله در صفحه فیسبوک خود عنوان "رئیس جمهور" را از کنار اسمش حذف کرده و به این ترتیب پذیرفته که با رئیس جمهور غنی به توافق رسیده و اختلاف‌ها بین آن‌ها حل شده است.

روزنامه افزوده که آقای عبدالله عنوان "رئیس جمهور" را پس از آن از صفحه فیسبوک خود حذف کرد که در روزهای اخیر اتحادیه اروپا و سفیران ناروی از طریق کنفرانس ویدیویی بر آقای عبدالله فشار آوردند که اختلاف‌های خود با آقای غنی را هرچه زودتر حل کند.

روزنامه از آنچه که نقش مهم اتحادیه اروپا، در حل این اختلاف‌ها خوانده، سپاسگزاری کرده افزوده است که این اتحادیه در اوضاعی دشوار از اصل جمهوریت و مردم سالاری در افغانستان حمایت کرده است. هیواد از کمک‌های اتحادیه اروپا در برگزاری انتخابات هم یادآوری کرده است.

  • هشت صبح

روزنامه هشت صبح در سرمقاله خود شیوع ویروس کرونا را بررسی کرده و افزوده که مردم به برنامه‌هایی که برای مقابله با این ویروس اجرا می‌شود، اعتماد ندارند.

روزنامه افزوده که فساد گسترده در نهادهای دولتی باعث شده که مردم به کارکردهای حکومت اعتماد نداشته باشند. به نوشته روزنامه، بیشتر مردم باور دارند که حکومت در مورد جلب کمک‌های بین‌المللی برای مقابله با ویروس کرونا، "دروغ" می‌گوید.

به باور سرمقاله‌نویس هشت صبح، بی‌اعتمادی مردم درست است، چرا که به نظر روزنامه، "برخورد غیرصادقانه دولت در برابر مردم" اعتماد را از بین برده است. به نظر نویسنده، حکومت برای احیای اعتماد مردم باید تلاش کند تا بتواند آن‌ها را در مقابله با ویروس کرونا قناعت دهد.

سرمقاله نویس هشت صبح در ادامه با اشاره به گزارش اخیر جان سوپکو، سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان، سیگار، به کانگرس امریکا نوشته که بی‌اعتمادی مردم در مورد مبارزه با ویروس کرونا و ضعف سیستم صحی افغانستان باعث خواهد شد که این کشور با فاجعه انسانی مواجه شود.