قرنطینه ناشی از ویروس کرونا که به بلند رفتن بهای مواد خوراکی و گرسنه ماندن شماری از شهروندان افغانستان انجامیده سبب شد تا ده ها مرد و زن روزه دار روز شنبه (۱۳ ثور ۱۳۹۹) به جاده برایند.
آنان روز شنبه در چهار راه قنبر شهر کابل گرد آمده و خواستند تا حکومت و نهادهای مدد رسان داخلی و خارجی به فقرا رسیدگی کند.
نسیمه و فضل حق دو تن از این باشندگان کابل به رادیو آزادی گفتند: "یک ماه می شود قرنطینه هستیم، شوهرم کراچی دارد در شهر بار کشی میکند پیش از این روزانه صد تا یک صد و پنجاه افغانی کار میکرد اما حالا کار نیست، خانه ما هم کرایی است، مجبور شدیم به جاده برایم تا برای ما کمک کنند."
"حکومت وعده کرده بود که کمک میکند اما تا حال کمک صورت نگرفته است، مردم به این خاطر به جاده برآمده اند که حکومت و خارجی ها کمک کنند، ده ده قرص نان میدهند آن هم برای بسیاریها نمیرسد."
رمضان غوری رئیس موسسه انکشاف زندگی اجتماعی که این گردهمایی را تنظیم کرده میگوید، اگر در وضعیت کنونی به فقرا رسیدگی نشود فاجعه رخ خواهد داد.
او گفت: "افغانها به دلیل قرنطینه در خانههای خود باقی مانده اند، نان برای خوردن ندارند و نمیتوانند بیشتر از این در قرنطینه باقی بمانند، با آنها باید کمک صورت گیرد و اگر کمک نشود مرگ و مریضی ناشی از گرسنگی افزایش خواهد یافت."
این در حالی است که بیش از یک ماه میشود به دلیل شیوع ویروس کرونا در شماری از شهرهای افغانستان به خصوص کابل، محدودیت در گشت و گذار مردم وضع شده و از این بابت شماری از کسانی که روزمزد کار میکردند، بیکار شده اند.
حکومت افغانستان میگوید، یک کمیته مشترک برای رسیدگی به نیازمندیهای صحی و اقتصادی ساخته شده و سرگرم تهیه پلان برای کمک رسانی است.
شمروز خان مسجدی سخنگوی وزارت مالیه به رادیو آزادی گفت، به شمول کابل به باشندگان ولایتهای دیگر نیز کمک خواهد شد.
او گفت: "از نگاه بودجوی به مردم اطمینان میدهیم که الحمدالله تا حال کدام مشکلی به پیش نیامده است، نهادهای مددرسان جهانی هم کمک کرده اند که این کمکها هم به مردم خواهد رسید."
هفته گذشته به دستور محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان روند توزیع نان خشک از طریق نانواییها به خانوادههای بیبضاعت در شهر کابل آغاز شد.
حکومت گفته است که این روند در دیگر ولایتها نیز آغاز خواهد شد.