حکومت افغانستان در دو روز گذشته ۱۹۶ زندانی طالبان را از بند رها کرده است.
شورای امنیت ملی افغانستان میگوید که تنها دیروز یکشنبه (۱۴ ثور) ۹۸ زندانی طالبان از زندان پلچرخی رها شدند که با رهایی آنان، شمار زندانیان رها شدۀ طالبان به ۷۴۸ تن رسیده است.
جاوید فیصل سخنگوی این شورا امروز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که روند رهایی زندانیان طالبان ادامه دارد.
"بر اساس فرمان رئیس جمهور دیروز ۹۸ زندانی از زندان پلچرخی رها شدند تا هم روند مبارزه با ویروس کرونا شدت یابد و هم در روند صلح پیشرفت به میان آید. این روند ادامه مییابد، تمام افرادی که آزاد شدند و یا پس از این رها میشوند بر اساس آن فهرستی است که هیئت تخنیکی طالبان در کابل به حکومت افغانستان سپرده است."
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان هم هفته گذشته از حکومت افغانستان و طالبان خواست که روند رهایی زندانیان را شدت بخشند تا پیشرفتی در روند صلح افغانستان به میان آید.
به گفته آقای خلیلزاد، کندی در روند رهایی زندانیان سبب ادامۀ جنگ و مرگ شمار زیادی در افغانستان میشود.
تا به حال ۷۴۸ زندانی طالبان از زندانهای حکومت افغانستان رها شدهاند و طالبان هم در مقابل ۱۱۴ زندانی دولت را رها کرده است.
محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان تنها فرمان رهایی ۱۵۰۰ زندانی طالبان را صادر کرده است.
اما طالبان میگوید که بر اساس توافقنامۀ صلح که میان این گروه و امریکا امضا شده، باید ۵ هزار زندانی این گروه از بند رها شوند.
حکمتالله اعظمی، معاون انستیتوت جنگ و صلح به رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان بخاطر رهایی زندانیان طالبان و جنجالهای سیاسی داخلی تحت فشار قرار دارد.
"رهایی ۱۵۰۰ زندانی طالبان برای آغاز گفتوگوهای بینالافغانی کافی نیست، طالبان تأکید دارند که مطابق به توافق امضا شده با امریکا باید ۵،۰۰۰ زندانی این گروه رها شوند تا آنان گفتوگوهای بینالافغانی را آغاز کنند. اگر ۵ هزار زندانی آنان رها شود، پس آنان دیگر بهانهیی برای آغاز نکردن گفتوگوهای بینالافغانی نخواهند داشت."
طالبان پیش از این چندین بار تأکید کرده بودند که اگر حکومت افغانستان ۵ هزار زندانی این گروه را رها نکند، گفتوگوهای میان افغانان آغاز نخواهد شد.
توافقنامۀ صلح میان امریکا و طالبان به تاریخ ۲۹ فیبروری امضا شد. قرار بود بر اساس آن حکومت در یک هفته پس از امضای آن توافقنامه ۵ هزار زندانی طالبان را رها کند، اما این روند تا به حال به گونۀ کامل عملی نشده است.