فیسبوک صدها حساب مرتبط به افراد در روسیه، ایران و گرجستان را حذف کرد

فیسبوک شرکت بزرگ تکنولوژی مستقر در کالیفرنیای امریکا، صدها حساب این شبکه را حذف کرده. بیش از نصف آنها در روسیه، ایران و گرجستان مستقر بوده اند.

فیسبوک این اقدام را دیروز (سه شنبه، 5 ماه می) اعلام کرده گفت، این حرکت در ماه اپریل امسال به مثابۀ بخشی از تلاش‌های مداوم برای پاکسازی فیسبوک از اطلاعات گمراه کننده و حساب های جعلی که برای اخلال در انتخابات و جامعۀ امریکا ساخته شده، صورت گرفته است.

به گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، فیسبوک همچنان گفته است، این حساب های جعلی در شبکه های اجتماعی فیسبوک و انستاگرام که متعلق به این شرکت است، فعال بوده و به هشت شبکۀ دیگر اجتماعی در داخل و خارج از امریکا نیز وصل بوده اند.

شبکه های اجتماعی مستقر در روسیه و ایران بر مخاطبان بین المللی متمرکز بوده اند.

در گزارش آمده که دوشبکه از گرجستان به همکاری دو شبکه در ایالات متحدۀ امریکا، یکی از موریتانیا و یکی هم مستقر در میانمار، روی اذهان مخاطبان داخلی کار می‌کردند.

به گفتۀ فیسبوک همۀ حساب های که مسدود شده اند، قبل از آغاز همه گیری ویروس کرونا ایجاد شده بودند.

در ادامه آمده که افرادی در عقب این کمپاین ها "به طور فرصت طلبانه" از پست‌های مرتبط با ویروس کرونا، برای جلب مخاطبان استفاده کرده، مردم را به سمت محتوی خود سوق می‌دادند.

شبکۀ اجتماعی فیسبوک در بیانیۀ گفته است: "ما می‌دانیم، افرادی به دنبال گمراه ساختن دیگران اند - خواه از طریق فیشینگ(سرقت اطلاعات از طریق انترنت و با استفاده از برنامه های خاص)، فریب دادن یا عملیات تحت تأثیر قرار دادن باشد."

بیانیه افزوده که "آنها با استفاده از بحران‌ها برای پیشبرد اهداف شان کار می‌کنند و همه‌گیری ویروس کرونا چیزی متفاوت نیست."

فیسبوک اعلام کرده است که تحقیقات آن‌ها، فعالیت شبکۀ مستقر در ایران را با شرکت بزرگ نشرات دولتی جمهوری اسلامی (IRIB) مرتبط دانسته است. این فعالیت‌ها از ایران سرچشمه گرفته و روی طیف گسترده ای از کشورها از جمله ایالات متحده امریکا، بریتانیا و شماری از کشورهای افریقایی متمرکز شده است.

شبکه های "نیوز فرونت"و "سوت فرونت" مستقر در روسیه به اشخاص منفرد در منطقۀ دنباس و کریمیا ارتباط داشته و به زبان‌های مختلف به شمول روسی، اوکراینی، هنگری، صربی، گرجستانی و فارسی نشرات داشته اند.

براساس تحقیقات فیسبوک، شماری از حساب‌های مسدود شده به شبکه های "اس پرسونا" و"میدیا فرم" در گرجستان و "کیو.ای نون" در ایالات متحدۀ امریکا ارتباط داشته اند.

شبکۀ "کیو. ای نون" با تویت دوبارۀ تویت‌های دونالد ترمپ به هواداران او و اشتراک آن‌ها در گردهمایی‌ها به طرفداری آقای ترمپ کمک کرده است.

نخستین بار است که فیسبوک بر ضد شبکۀ "کیو.ای نون" ( QAnon) که در جریان اصلی سیاست امریکا داخل شده، اقدام می‌کند. باور بی اساس بر محور آن استوار است که گویا دونالد ترمپ در حال اجرای اقدامات مخفیانه برضد دشمنانی است که در ادارۀ امریکا موسوم به "دولت عمیق" اند و هدف سرنگونی وی را دارند.