انعکاس موضوعات افغانستان در برخی از نشریه‌های جهان

آرشیف، شماری از روزنامه های جهان

  • میلیتری تایمز

روزنامه امریکایی میلیتری تایمز در شماره اخیرش مطلبی را در مورد خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان نوشته است.

روزنامه نوشته، نیرو‌های امریکایی در حال از افغانستان بیرون می‌شوند که هنوز هم گروه طالبان در این کشور دست به خشونت زده و ممکن افزایش این خشونت روی روند صلح هم تأثیری منفی بجای ماند.

میلیتری تایمز نوشته است، در حال حاضر نزدیک به یازده هزار سرباز امریکایی در افغانستان مستقر اند و تا ماه جون امسال این شمار به ۸۶۰۰ سرباز کاهش می‌یابد.

با آن که مارک اسپر وزیر دفاع ایالات متحده گفته است که طالبان به تعهدات خود در توافق‌نامه صلح با واشنگتن پابند نبوده اند اما روزنامه میلیتری تایمز در ادامه نوشته است که در توافق‌نامه صلح میان امریکا و طالبان، این گروه از خشونت بر نیرو‌های افغان منع نشده است.

روزنامه همچنان به اظهارات اخیر وزیر دفاع امریکا اشاره کرده که گفته است حکومت افغانستان هم در بخش صلح تعهداتش را عملی نکرده است.

به باور میلیتری تایمز، حکومت افغانستان برعکس توافق‌نامه صلح امریکا و طالبان، آزادی زندانیان این گروه را به تأخیر انداخت و با این کار آغاز روند گفت‌وگو بین افغان‌ها هم با تأخیر مواجه شد.

  • پارلمان

مجله اروپایی بنام پارلمان به وضعیت کنونی افغانستان پرداخته است و مطلب نوشته شده از سوی جوزف بوریل یک عضو ارشد اتحادیه اروپا در این مورد را نشر کرده است.

در این مطلب آمده است که اتحادیه اروپا در مورد تهدیدات ناشی از ویروس همه‌گیر کرونا در افغانستان چشمانش را بسته است.

نویسنده این مطلب روی توجه جدی جامعه جهانی برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس کرونا در افغانستان و هم‌چنان پی‌گیری از روند صلح در آن کشور تاکید ورزیده است.

جوزف بوریل در ادامه نوشته است که ارقام سال ۲۰۱۹ میلادی در مورد وضعیت وخیم افغانستان برای اتحادیه اروپا تکان دهنده بود.

او نوشته که در ۲۰۱۹ میلادی بیش از ده هزار افغان در جنگ کشته و زخمی شدند، افغانستان در کشت کوکنار به سطح جهان باز هم مقام اول را گرفت و بیست هزار افغان برای پناهندگی در کشور‌های اروپایی، افغانستان را ترک کردند.

در ادامه مطلب نوشته شده که تامین صلح و ثبات در افغانستان مسئولیت جامعه جهانی است زیرا به باور نویسنده این مطلب، افغانستان برعلاوه تهدید گروه طالبان با خطر داعش و برخی گروه‌های دیگر شورشی هم روبروست و این گروه‌ها نه تنها برای افغانستان به کشور‌ها دیگر هم تهدید ایجاد می‌توانند.

افغانستان از اینکه معادن سرشار دارد کشور غنی محسوب می‌شود اما به نوشته مجله پارلمان بیشتر شهروندان این کشور در حال حاضر با فقر و گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این مجله هم به خروج نیرو‌های امریکایی از افغانستان اشاره کرده می‌گوید، دستارود‌های ۱۸ سال گذشته در افغانستان باید حفظ شوند و اگر صفحه جدید از تاریخ در افغانستان آغاز می‌شود اتحادیه اروپا باید بخشی از آن باشد نه اینکه از دور تماشاگر وضعیت باشد.

جوزف بوریل عضو ارشد اتحادیه اروپا در مطلب خود پیشنهاد کرده که در افغانستان باید سه کار در اولویت قرار بگیرد، برقراری آتش‌بس، جلوگیری از ایجاد مجدد امارت اسلامی از سوی طالبان و اتحاد میان سیاسیون این کشور.