همزمان با کشت کوکنار، گزارشهای وجود دارند که در برخی از ولایتها کشتزار های کوکنار هنوز هم تخریب نشده است.
ننگرهار، کندهار، هلمند و بدخشان از ولایتهای اند که در آن امسال بیشتر کوکنار کشت شده، اما در شماری از این ولایتها، بخصوص در ولایت کندهار مزارع کوکنار تخریب نشده و دلیل آن از سوی مسئولان محلی نداشتن بودجه عنوان میشود.
طارق آرین سخنگوی وزارت داخله میگوید که پولیس مبارزه با مواد مخدر در حد امکانات دست داشته، مزارع کوکنار را تخریب کرده اند.
او گفت: "در سال جاری پولیس مبارزه با مواد مخدر، با امکانات دست داشته، موازی ۵۲۴ هزار هکتار زمین کشت شده کوکنار را در شش ولایت افغانستان نابود کردند که یک قدم موثر برای مبارزه با مواد مخدر است و همچنان این روند ادامه پیدا میکند."
تطبیق نشدن پلان محو مزارع کوکنار در شمار از ولایتها و افزایش کشت کوکنار در ساحات ناامن از مشکلات پابرجا فرا روی کار مبارزه با مواد مخدر در سال جاری است. در حالیکه برنامه بدیل معیشیت به دهقانان با مدغم شدن وزارت مبارزه با مواد مخدر با وزارت داخله از بین رفت.
فاروق مجروح عضو ولسی جرگه به این باور است که نبود پلان برای تخریب مزارع کوکنار و اراده جدی باعث شده است که کشت کوکنار با گذشت هر سال بیشتر شود: "کسانیکه کشت کردن، آنها کشت را جمع آوری کرده اند، در واقع به فروش رسانیده باشند، اگر حالا دولت افغانستان اقدام هم کند، اقدام دولت افغانستان بجای نمیرسد، اگر اراده و برنامه وجود میداشت که مواد مخدر نابود شود و یا کم ساخته شود، در موقع لازم تدابیر سنجیده میشد و آن را عملی میساختند تا از کشت بیشتر مواد مخدر جلوگیری میشد که این کار نشد."
آقای مجروح پیشنهاد میکند که دولت افغانستان در صورت نداشن بودجه برای مبارزه با مواد مخدر از همکاران بینالمللی خود کمک بخواهد تا در برابر کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر به گونه همه جانبه مبارزه صورت گیرد.
گزارش: فرید حلیمی
Your browser doesn’t support HTML5